Valken 1 stelt teleur

Ja. U dacht vast. Waar blijft dat verslag. Dat lag dit keer wat lastig, omdat ik mijn skibenen aan het trainen ben. Tegenwoordig staat de techniek voor niets en kan ik dankzij een WIFI-connectie alsnog ons relaas met iedereen delen.

Het was plan om een semikomisch epistel te maken met veel verwijzingen naar de voetbalquiz die volgende week vrijdag gehouden wordt. Tenminste, dat hoop ik. Het aantal aanmeldingen is nog mager en niet voldoende om een kantine af te huren. Dus enthousiastelingen kunnen/moeten zich zsm aanmelden.

Helaas vind ik de aard van de wedstrijd tegen WMC er niet naar om heel komisch te doen.

Eigenlijk was er helemaal niets goeds aan die wedstrijd. Nou ja, Valken haalde nog een punt. Dat had ook zomaar nog minder kunnen zijn, maar vooraf was er zeker niet getekend voor dit resultaat.

Valken startte in de dezelfde opstelling als vorige keer. De 11 van toen hadden een prima wedstrijd afgewerkt, maar zagen dat slechts beloond met 1 puntje.

De start van Valken was nog zo lekker. Koos vond met een geplaatst schot de rechter bovenhoek. En zo stond Valken al nog enkele minuten op een 1-0 voorsprong. De tegenstander was gezien het aantal punten geen hoogvlieger, dus die tas met punten werd al klaargezet.

De rest van de wedstrijd verliep minder. Niet dat WMC zoveel gevaar stichtte. Dat kon Valken pima zelf. Een misverstand tussen Koos en Paul leidde tot een knullig eigen doelpunt van eerstgenoemde. Valken werd daarna in het zadel geholpen door wederom een eigen doelpunt van de aanvoerder die een voorzet van Mark snoeihard binnenkopte.

De rust werd gebruikt om alles door te nemen. Ondanks de voorsprong was het spel matig. Daar was iedereen het over eens.

Helaas zou de 2de helft niet beter worden. Alsof het zo had moeten zijn liet de scheidsrechter 1 van de weinige WMC-aanvallen doorgaan ondanks een vlagsignaal van onze grensrechter. Op zich was er niets aan de hand, want Niels pikte de bal op. Hij twijfelde echter zo lang dat de bal van zijn voet kon worden weggetikt zo het doel in.

Het laatste kwartier probeerde Valken nog iets te maken van dit duel. Maar wat ook werd ondernomen, tot echte kansen leidde het niet. Er werd vooral ook gemopperd. Daar was ook wel reden toe. Wederom troffen we een zeer slechte grensrechter van de tegenstander en een scheidsrechter die niet op onze hand was. Dat leidde tot enige frustraties, waarmee meteen geschreven moet worden dat praten en mopperen natuurlijk niet de oplossing is.

WMC loerde op de counter, maar speelde eigenlijk ook niets klaar. Zodoende werd dit duel beƫindigd in een teleurstellend 2-2 gelijkspel. De trouwe supporters, die de kou hadden doorstaan, haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal en vluchtten richting parkeerterrein.

Oeps. Zo mag je dit optreden en resultaat omschrijven. Hier hadden we niet op gerekend. Met een loodzwaar duel op komst, heeft Valken zichzelf geen goede dienst bewezen. We kunnen alleen maar vooruit kijken en hopen dat dit een incident is geweest.