Veteranen spelen droomwedstrijd tegen De Rijp

De veteranen traden in het bekertoernooi aan tegen De Rijp. Vorig seizoen was De Rijp een geduchte tegenstander, waar De Valken niet van wist te winnen. De Rijpers werd vliegend kampioen en De Valken bleef met lege handen achter. Vandaag werd om de beker gespeeld en de veteranen hadden zich tot de tanden toe gewapend.

Met thermobroeken in de tas en diverse potjes met vet, snelden de bolides van de veteranen richting De Rijp. Voorop Frank Hand en Ron Laan, die de optocht over de A7 mochten aanvoeren vanwege hun glorieuze overwinning in de Valken voetbal-quizzzz. Daar waar getwijfeld werd over de eerlijkheid van de uitslag, waarbij zelfs termen als matchfixing zijn gevallen, weten de veteranen wel beter. Hun bestuurlijke teamgenoten zijn altijd terdege voorbereid en hun kennis van voetbal in het algemeen en De Valken in het bijzonder is fenomenaal. In goede sfeer bereikten de veteranen het sportterrein van De Rijp.

Het was fris, dat zeker, maar de veteranen hebben voor moeilijkere opdrachten gestaan. Na een uitgebreide warming up, betrad De Valken met overtuiging het veld. De Rijp-spelers konden zien dat De Valken snode plannen had en dat zou al snel blijken. Na een voorzichtig eerste kwartier, kwam Sjaak Laan vrij na een goede combinatie met Gerard Laan. De lange voorzet van de schoolmeester bereikte de tweede paal, waar Marco Bakker klaar stond om in te tikken.

Nog voor rust zou het 2-0 worden. Uit een corner van Gerard Laan kopt zijn neef Ron Laan bij de eerste paal sterk binnen. Opluchting bij de spits die al een paar wedstrijden geen doelpunt had gemaakt. De Rijp kon het antwoord op De Valken niet vinden. In de tweede helft liep De Valken uit naar 5-0. Van afstand kogelde Sander Groot de bal onderkant lat tegen het net en het slotakkoord was voor Sjaak Laan die twee keer in de loop werd aangespeeld en geen moeite had bij de afronding…

…”gaat het eigenlijk wel door met dit weer of niet?”

De verslaggever schoot verward rechtop in zijn bed en realiseerde zich door de opmerking van zijn vrouw al snel dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, maar dat in dromenland de winst al binnen was en verder bekeren in het verschiet lag. Snel naar de website, helaas, weer een afgelasting. Zo is er 12 x wel gespeeld en 12 x niet. Een trieste balans voor de gretige veteranen, waar verder natuurlijk niemand wat aan kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken