Valken 5 pakt 3 punten uit tegen Hollandia

Een mooie dag geen gevoelstemperaturen meer van -15. Hoogste tijd om maar weer een balletje te trappen

We moesten tegen Hollandia, een team wat net boven ons stond voor de wedstrijd. We werden aangenaam verrast aangezien we vandaag op het A veld mochten spelen.

Helaas minder publiek dan er gebruikelijk wanneer het eerste elftal van Hollandia speelt, maar wel een hoop gemotiveerde Valken spelers

De eerste helft gaat op zich wel goed. Hollandia krijgt 2 kansen. Een kopbal die net over gaat en een afstandschot dat net over gaat.

Aan de andere kant gebeurd er de eerste helft ook niet zoveel. Wij hebben duidelijk meer balbezit alleen doen er niet zo heel veel mee.

Op een betaald moment schiet Sven Konijn de val voor en uiteindelijk komt de bal bij mij terecht, ik controleer de bal eerst met mijn linkervoet naar de rechtervoet en uiteindelijk schiet ik de bal zacht achter het lijntje. Jawel 0-1.

De tweede helft wisten we dat we weer vol aan de bak moesten. Het gaat op zich prima, maar helaas kon Richard de bal simpel weg werken, vergeet dit de doen en een speler van Hollandia pakt de bal simpel af en de bal valt in het netje

Voor de rest bleef ons team erin geloven. Zo was er een mooi afstandschot van Tjeerd dat rakelings over ging. Voor de rest een mooie aanval waarbij Erwin Ruijter via de keeper bijna scoorde.

Uiteindelijk kwam het doelpunt er alsnog. Een mooie uitbraak over links en Sven Boots scoorde uitstekend.

Het bleef tot op de laaste minuut spannend. Hollandia moest het vooral hebben van corners, waarbij keeper Muntjewerff een paar keer prima ingreep