Zwaar bevochten, maar terechte overwinning Valken 2….!!!

Wanneer je na 12 wedstrijden de minste verliespunten hebt, kan en mag je je nergens meer achter verschuilen!
Het enige probleem is dat je als tweede elftal altijd dienend bent voor een eerste elftal, hetgeen betekent dat bij personeelstekort je spelers moet afstaan.

Zo ook deze week na een blessure van Nobi Jonker en Rob de Decker bij het eerste en de afwezigheid van Tim Groot, Wessel Groot en Michiel Beemster bij het tweede raakte de koek langzaam op!

Een reddingsplan bestaande uit het toevoegen van twee A junioren luisterend naar de naam Frank Vriend en Marc Zwagemaker was de logische oplossing.

Met 12 spelers op papier gingen we richting Enkhuizen om tegen het plaatselijke West-Frisia te spelen.
Omdat Jos ondanks zijn lichaamsmoeheid toch zijn voetbalspullen had meegenomen en aangaf in nood het wel te willen proberen, waren we toch nog met 13.

Onze tegenstander van vandaag was West-Frisia 3, maar zoals we gewend zijn gingen er ook vandaag na de wedstrijd van West-Frisia 2 (11:30 uur) vrolijk een aantal spelers van het A naar het B veld om het 3e even “te helpen”.
Nu kan Valken 2 tegenwoordig gewoon van eigen kracht uit gaan en zo ook vandaag vol voor de drie punten gaan!

En dan is het om 14 uur en tijd voor de aftrap…………………wat er toen gebeurde zal ook in Australië als een bom binnenkomen!!

Nadat de tegenstander de aftrap had genomen en de bal achterwaarts speelde begon Jeen al als een dolle hond te jagen en tot verrassing van iedereen wist hij de bal te bemachtigen en de bal binnen 5 seconden achter de keeper te deponeren: 0-1.

Degene die toen dachten “dat wordt een makkie vandaag” kwamen behoorlijk bedrogen uit want West-Frisia had geen zin om als kanonnenvoer te fungeren en wist zich bij vlagen beter op dit knollenveld voort te bewegen dan Valken.

In de 15e minuut stortte Frank ter aarde (tot aan dat moment prima gespeeld!) met krampverschijnselen en geheel tegen de planning in moest Jos al snel aan de bak!
Valken was de (veel) betere ploeg en wist redelijk wat kansen wist te creëren.
Helaas werden deze (nog) niet benut en gingen we met de 0-1 stand de rust in.

Met alleen Marc nog op de bank zouden we het nog 10 minuten aankijken en dan beslissen wat we gingen doen.
De oplossing kwam vanzelf want in de 50e minuut was het Niels Fine die de 0-2 aantekende en de trainer besloot over te stappen op een 4-4-2 met Marc op het middenveld erbij voor onze (scorende) linksbuiten Jeen Kersten.

Kans na kans werd om zeep geholpen en dan gebeurd natuurlijk hetgeen je nou net niet wil zien.
West-Frisia maakte in de 75e minuut uit één van de spaarzame aanvallen de (onterechte) 1-2 en kon Valken zich opmaken voor een heftig laatste kwartiertje!
Soms met de billetjes bij elkaar geknepen, maar wel een beter Valken, tikte de minuten weg.
Dat Edwin prima keeperswerk verrichte was wel heel erg lekker en voorkwam tot twee keer aan toe de gelijkmaker.

In de 86e minuut was het dan toch raak en maakte Niels Fine zijn tweede en voor De Valken het derde doelpunt van de dag: 1-3.

Heren, aankomende woensdag wederom een bekerwedstrijd en laten we deze goed gebruiken als opwarmer voor aanstaande zondag wanneer de nummer twee van de ranglijst, Always Forward, op bezoek komt!!

Gezegd moet worden dat Marc en Frank prima speelde en lieten zien dat zij klaar zijn om aankomend seizoen bij de selectie aan te sluiten om voor een plek te gaan knokken!

Klasse jongens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken