Helden geven winst in slotfase uit handen

De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt, mensen gaan weer naar buiten en het seizoen nadert zijn einde. Maar gelukkig mogen we eindelijk weer eens de wei in met knap weer. Tegenstander vandaag is MOC 3, uit wisten we ze op een 3-4 nederlaag te trakteren.

Vandaag met een prima selectie: Dennis en Freek als bekend aanwezig en ook Tuur was er niet. Voor hem in de plaats was Ruud er weer, waarvoor wederom onze dank.

Valken speelt prima en geeft MOC in het 1e bedrijf haast geen kans. Vooral van achteruit wordt rustig gevoetbald en vele malen het middenveld prima gezocht.

Van daaruit de spitsen bereiken is lastiger aangezien de verdedigers van MOC er heel scherp op zitten.

Zo ook bij een aanval over rechts waar Doelman zich eindelijk verlost weet van zijn tegenstander. Zijn voorzet is prima maar kon door de laatste man nog net tot corner verwerkt worden. De corner wordt genomen door Niels. Bal belandt bij de 1e paal, kan worden verlengd door Erwin. Martin staat weer eens op de juiste plek en rost het leer in het dak van het doel voordat de keeper erbij kan.

Niet veel later krijgt ie de kans om zijn 2e te maken, wederom op aangeven van Erwin, maar vrijstaand bij de 2e paal (toch buitenspel) mist Martin de bal volledig.

Op slag van rust krijgt MOC een kadootje van de scheidsrechter. Bij een corner springt een MOC-speler omhoog en belandt half op Ivo. Dat ie daarna op de grond valt is logisch, de gegeven pingel vinden wij uiteraard wat minder. Spits achter de bal, Pascal blijft staan en….. redt! Prima gewacht op het schot. Nu is de bal niet al te best ingeschoten, maar ga je naar een hoek ben je kansloos.

Even de gemoederen wat tot rust brengen met een koppie thee.

Na rust speelt Valken opnieuw een prima pot en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Na een kwartier spelen gaat Ivo voor zijn avontuurtje weer naar voren. Ditmaal een mooie combinatie in het midden met Rowan. Het schot lijkt recht op de keeper af te gaan, maar een stuit en lichte zwabber zorgen ervoor dat de bal achter hem verdwijnt. 2-0, niets aan het handje.

Valken lijkt het duel simpel uit te kunnen spelen, maar dan gaan we als vanouds weer wisselen en lijkt het evenwicht in het team weg.

Met nog 12 minuten officiƫle speeltijd komt MOC terug in de wedstrijd. Een mooie aanval door het hart van onze verdediging, 1-2tje op het eind en Pascal moet toch een keer barsten.

MOC dringt wel aan maar Valken barst niet, sterker nog, de uitbraken zijn levensgevaarlijk maar helaas hebben de Midwouders een behoorlijk goede keeper op de goal staan. Als ie de bal al eens kwijt lijkt te zijn heeft ie nog een katachtige sprong in huis om de bal uit zijn eigen kruising te halen.

Vlak voor tijd krijgt Valken nog een mooie kans om de score uit te breiden. Vrije trap aan de rechterkant van het veld. Inzet wordt geblokt, afvallende bal wordt ingeschoten (door Joe?) en belandt op de lat. Keeper kansloos, rebound voor Martin en Nico. En het lijkt wel een slapstick, ze lopen elkaar in de weg waardoor de inzet nergens op lijkt.

En dan nee toch?!?!?! Ja hoor, in de allerlaatste seconde van de extra, extra, extra, bijgetelde tijd krijgt MOC nog een corner. Voorbij aan iedereen maar bij de 2e paal staat de rechtshalf nog te wachten. Deze aarzelt niet en hengst de bal snoeihard in de verre hoek. MOC – terecht – door het dolle heen, wij – terecht – balend als een stekker.

Volgende week de kraker tegen Vada, het verslag krijgt u van Nico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken