Veteranen baas boven baas tegen NVC

De veteranen hebben er geen misverstand over laten bestaan wie de beste is in de 1e klasse D 35 +. Tegen koploper NVC uit Naarden was De Valken de hele wedstrijd de betere ploeg en met 6-1 werden de Gooische Mannen naar huis gestuurd.

Toch was het openingsdoelpunt voor NVC en dat was een tegenvaller. Balverlies voorin bracht de bal in een paar stappen voor doelman Theo Hofland, die geen kans had op de inzet van de NVC-speler. De Valken zette zich over deze teleurstelling heen en bleef goed draaien. Achterin speelden Jan Koster, Sander Groot, Wilfried Laan en Willem Cramer geconcentreerd en werd alle gevaar van NVC-kant verder onschadelijk gemaakt.

Op het middenveld speelden Marco en Peter Bakker een puike partij. De broers zetten het spel naar hun hand en voorzagen om de haverklap de voorhoede van De Valken van bruikbare ballen en waren zelf met schoten op doel ook gevaarlijk.

De terechte gelijkmaker kon niet uitblijven. Joris Groot wist Gerard Laan aan te spelen die om de keeper heen ging en inschoot. Net als in de uitwedstrijd was de ruststand 1-1. Het wisselbeleid was nu iets gewijzigd. Destijds waren de mindere goden bankzitter en vielen na rust in, nu was ervoor gezorgd dat ook na rust de kwaliteit op peil bleef. Dat pakte goed uit.

Bij een actie waar Sjaak Laan zelf leek te scoren, zorgde een NVC’er voor een eigen doelpunt, waarmee de veteranen op voorsprong kwamen. Daarna was het raak via een mooie combinatie voor Peter Bakker en zijn broer Marco zorgde even later met een prachtig schot voor de 4-1. NVC was zoekgespeeld en kwam nog nauwelijks op de helft van De Valken.

Joris Groot mocht met twee doelpunten de eindstand op maar liefst 6-1 bepalen. Vanuit een vrije trap schoot hij genadeloos hard de bal onderkant lat binnen en kort daarna stond hij op de juiste plaats om opnieuw de doelman van NVC te passeren, die ondanks de uitslag nog een redelijke partij keepte.

Zo is De Valken baas boven baas. NVC staat weliswaar bovenaan en is door de vele wedstrijden niet meer in te halen, maar in verliespunten doet De Valken het nu duidelijk beter en ook in de onderlinge duels komt De Valken op doelsaldo als winnaar naar voren. Bovenal was de stemming na afloop opperbest omdat De Valken echt prima voetbal had laten zien van begin tot eind. De verjongingskuur heeft het elftal goed gedaan en de mix van oud en jong werpt vruchten af, waardoor de veteranen alweer zin krijgen in het volgende seizoen met hopelijk minder afgelastingen.