Valken 2 pakt draad weer op met zwaarbevochten overwinning!

De laatste loodjes wegen het zwaarst……wie (her)kent het niet……..?

Zo ook voor Valken 2 die bezig zijn aan een mooi seizoen, maar die laatste loodjes……..ppppppffffffffff

Afgelopen donderdag een door onszelf ingelaste uitwedstrijd tegen Woudia 2.

Omdat ik er vanwege privé redenen zelf niet bij kon zijn heb ik hetgeen hieronder staat van verschillende en betrouwbare bronnen vernomen.

Valken straalde niet uit de kampioen te zijn van deze poule, verloren belangrijke duels en tel daarbij op dat Woudia, zoals altijd, een (soms schandalige) fysieke kracht tentoon spreidde plus een scheidsrechter die de bal tot twee keer aan toe “vergeet” op de stip te leggen en je komt door twee zondagschoten op achterstand en je eindigt met een 2-1 verlies…………………

Daar ging de unieke kans op alle achtervolgers op vijf punten te zetten……

Na enkele dagen van uithuilen stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Victoria-O 2 op het programma.

Om 9 uur vertrekken en 14 man op papier……..helaas is het voor sommige altijd weer moeilijk en vertrokken we met 13 man richting Obdam!

Na de warming-up begonnen we met Michiel en Wessel op de bank waarna de overige elf spelers er voor moesten gaan vandaag!

Goed nieuws was dat Tim Groot weer speelklaar was en de open gevallen linksback positie moest opvullen.

Al snel werd duidelijk dat Victoria niets cadeau ging geven en bij vele momenten zelfs de betere en gevaarlijkere ploeg was!
Na een aantal keren goed te zijn weggekomen en een uitstekend keepende Edwin Hoffa was het toch zomaar opeens 0-1 door een prima actie van Chrstian!
Met deze stand gingen we rusten, maar gerust waren we zeker niet.

Duidelijk was dat het zowel voor als achterin niet liep en dat het anders moest.
Dat deden we dan ook door Jos te wisselen voor Michiel en hoopte daarmee wat meer rust te creëren d.m.v. de bal voorin vast te houden en met een goede aansluiting voor meer gevaar te kunnen zorgen.
Ook het angstige uitverdedigen moest verdwijnen en Mike zou de ballen eerder lang geven om de spitsen te bereiken.

We waren nog geen vijf minuten verder en onze goede bedoelingen werden de grond ingetrapt door een tegentreffer van Victoria………………1-1.

Maar het was duidelijk dat we beter voetbalde en met een gretige Michiel in de spits als aanspeelpunt veel gevaarlijker waren dan in de eerste helft.
Toch was Victoria aanhoudend gevaarlijk en was het bij vlagen billen knijpen om niet op achterstand te komen………
Toen Jeen in onze zestien ook nog eens de verdediging ging “helpen” en daarbij een beetje onhandig was, keek iedereen meteen naar de scheids.
Deze man floot werkelijk voor elke duwtje, aanraking enz, enz, maar dit zag hij geheel verkeerd en liet doorspelen.

In de loop van de tweede helft zagen we dat het pijpje leeg begon te raken bij Victoria en kregen we steeds meer grip op de wedstrijd waar ook (mooie) kansen uit voort kwamen.
In de 60e minuut een mooie doorbraak van Michiel en kon op de keeper afgaan……met een lob wilde hij de keeper verschalken, maar tot ieders ergernis hield hij de bal tegen met zijn armen en deed dit buiten zijn zestienmetergebied.
De scheidsrechter floot en gaf daarmee aan dat hij hands heeft gezien en daar staat voor een keeper maar één straf voor en dat is de rode kaart!!
Helaas was de beste man in opleiding en ik denk dat hij deze moet verlengen voor een aantal jaren…………niet eens een gele kaart………

In de 79e minuut wederom een aanval over rechts die uiteindelijk belande bij Kees die hard afdrukte en zorgde voor de verlossende 1-2.
Even daarna een hoogstandje van Michiel die de bal lang vast hield in de zestien om vervolgens met een hakballetje bijna de doelman te verrassen.

In de 84e minuut was het nog eenmaal Victoria die onze laatste linie verschalkte en rechtstreeks op onze keeper afgingen.
Edwin verkleinde zijn doel en de spits schoot, tot opluchting van iedereen, naast.

Twee minuten later was het Christian die op de keeper van Victoria afging en hem handig voorbij pingelde, maar de keeper besloot Christian neer te halen met zijn handen.
Na zijn blunder om de keeper geen rode kaart te geven bij een eerder hierboven geschreven voorval, deed hij ook nu weer niets anders dan alleen een pingel te geven.

Een penalty was dus het gevolg……………….daar hebben we een specialist voor en inderdaad kwam Mike Houtman met grote passen aangelopen om dit karwei op te knappen!
Na de bal te hebben neergelegd, een lange aanloop en…………………………pats!!
Om te zeggen dat hij gewoon was ingeschoten zou te weinig eer zijn want de bal ging kiezelhard linksboven via de lat in het kruis! 1-3.
De laatste minuten werden keurig uitgespeeld en de winst was een feit!

Een overwinning door een betere tweede helft en hele sterke invalbeurten van Michiel en Wessel!

Mannen, grote complimenten om na de domper van donderdag de draad weer positief op te pakken!

Nog drie wedstrijden………………….blijf opereren als een (h)echt team want nogmaals, we doen het niet met “de elf”, maar met z’n allen!!(vandaag weer heel duidelijk!)

Wedstrijd gespeeld en drie belangrijke puntjes rijker!

Volgende week tegen KGB en ook dan moeten we er weer staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken