Valken 2 op koers na kleine overwinning!!

Wat blijft het toch een mooi spelletje dat 11 tegen 11, knokken om de bal en deze in het andere doel zien te krijgen…………………

Met nog drie “finales” te gaan was het vandaag op papier de zwaarste en wel tegen het altijd lastige KGB 3.
De mannen op leeftijd die er nog altijd afgetraind uitzien en bloedfanatiek zijn wanneer het aankomt op winnen!

Na het genuttigde ontbijt welke was geregeld door Kees Kok, voorbespreking
van de wedstrijd en met het vrijgeven van de opstelling, gingen we richting de kleedkamer.

Met de zon prachtig schijnend aan de hemel kon om 12 uur de wedstrijd beginnen en werd het snel duidelijk dat KGB zoals altijd hetzelfde tikkie-takkie spelletje speelde.

Maar in tegenstelling tot de uitwedstrijd, waar we de eerste helft de mindere waren, zaten we er nu korter op en haalde KGB goed uit hun spel en waren wij de baas op het veld.
Het leverde enkele kansen op, maar enig geluk of precisie ontbrak nog.

In de 24e minuut wederom een scrimmage voor het doel van KGB en opeens werd de bal door een speler van KGB achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-0.
Het spelbeeld bleef hetzelfde, wij maakte het spel en KGB wachtte rustig af tot wij fouten maakte.

Soms was KGB gevaarlijk, maar dan hadden we altijd nog Edwin die ons bij twee gevaarlijke momenten redde.

De ruststand was dan ook de 1-0 en wisten dat het een zware tweede helft zou worden, maar waren overtuigd van ons eigen kunnen.

Ook de tweede helft een beter Valken en bij vlagen een gevaarlijk KGB, maar omdat wij uit alle geboden kansen “weigerde” de 2-0 te maken was het tot aan de laatste seconde billen knijpen.

KGB drukte ons in de laatste minuten nog behoorlijk naar achteren en kreeg ook nog enkele corners, maar gelukkig bleef de 1-0 op het scorebord staan.
Een sportieve wedstrijd met een, over negentig minuten genomen, terechte winnaar.

Mannen, vandaag geen uitblinkers, maar een prestatie van het collectief en dat is mooi om te constateren!!
Met nog twee wedstrijden te gaan is de finish in zicht en mogen we het niet meer weggeven.

Allemaal aanstaande dinsdag komen trainen (donderdag geen training!) en focussen op aankomende zondag wanneer we thuis tegen Kwiek’78 2 spelen!