Veteranen sluiten seizoen af met 10 – 0 tegen HSV Sport 1889

De veteranen hebben er in hun slotwedstrijd geen gras over laten groeien. Met 10-0 speelde De Valken de gasten uit Hoorn, HSV Sport 1889, van de mat. Het duurde even voor de weerstand van de tegenstander gebroken was, maar daarna ging het snel met de goals.

Het werd 1-0 door Joris Groot die gevonden werd door Gerard Laan. Gerard Laan maakte zelf ook voor rust een doelpunt en Joris Groot liet ook een tweede treffer aantekenen. Marco Bakker had een verrassende knal vanaf de 16 meter waarop HSV Sport geen antwoord had.

Met 4-0 bereikten de veteranen de rust. In de tweede helft werden de dubbele cijfers geschreven. De doelpunten kwamen vooral van de voet van Gerard Laan, die nog drie keer het net wist te vinden, waarvan een knal in de korte bovenhoek en een stiftje over de keeper heen van grote klasse getuigden, al mag daarbij ook de prachtige pass van Karim Verkuijl genoemd worden.

Ron Laan was er snel bij toen de keeper een bal niet onder controle kreeg en ook Sjaak Laan, ondanks een 40 mm in de benen, maakte zowel een doelpunt als een assist die een eigen doelpunt van een Hoornse verdediger opleverde.

De 10-0 uitslag suggereert dat bijna elke kans een doelpunt opleverde. Dat was echter niet het geval. Er werden ook nog kansen gemist en Ron Laan spande wat dat betreft de kroon. Zeker vijf keer stond hij in sublieme scoringspositie, maar in de afronding faalde de spits volledig en hij beleefde zo een sneue wedstrijd, temeer omdat zijn wanprestatie voor de goal in een geloofwaardig verslag niet onvermeld mag blijven. Aan de andere kant, zo’n dag heb je wel eens helaas.

Het seizoen zit erop voor de veteranen. Ze hebben, dat is al vaak gememoreerd, veel te weinig duels gespeeld en daardoor staat De Valken niet bovenaan. In verliespunten uitgedrukt heeft De Valken zich wel de beste getoond, dus met een goed gevoel gaan de veteranen de zomerstop in. Met deze groep kan volgend jaar toch weer een serieuze gooi naar het kampioenschap worden gedaan.

De inbreng van de ‘youngsters’ is wel opvallend dit seizoen. Joris Groot steekt er bovenuit en ook Peter Bakker en zijn broer Marco verheffen het spel. Door hun inbreng kunnen de oudere veteranen nog weer een jaartje mee. Joris Groot maakte ook de meeste goals. In beker- en competitieduels kwam hij tot 20 treffers, gevolgd door Gerard Laan met 15 doelpunten en Ron Laan met 12.

Verdedigend was het ook solide. Slechts 17 tegendoelpunten in evenzoveel wedstrijden. Op dat punt staat de defensie als een huis.

En de opkomst van de veteranen was goed. Geen enkele keer was er een probleem om een representatief elftal op been te krijgen, dus al met al een stabiel seizoen van een stabiele ploeg, waarop de vereniging ook volgend jaar weer mag rekenen. De verslagen zullen dan uiteraard ook weer op de website verschijnen.