Seizoen helden met korte wedstrijd in Wognum als een nachtkaars gedoofd

Het laatste duelletje van 12/13: Op bezoek bij de kermisvierende Wognummers van Spartanen.
Vandaag – verrassend – weer een aantal afwezigen: Niels, Dennis Dup, Dennis de Wit, Ivo en Pascal kon alleen de eerste helft op de goal. Laatsgenoemde werd in het 2e bedrijf vervangen door Doelman Dekker.
Gelukkig hadden we weer extra hulp: Sven en Ben.

De mannen van de thuisploeg komen het veld pas op als de scheidsrechter al vier keer heeft gefloten.

Binnen een kwartier staan we echter wel zomaar met 2-0 achter. De uitbraken van de thuisploeg zijn levensgevaarlijk. Ze worden door veelvuldig baverlies van de helden ook wel flink geholpen.
De 1-0 is ook een mazzeltje – al is de straf terecht. Een uithaal van de spits wordt door Sven ter zelfbescherming van zijn gezicht met de arm gestopt: Pingel die door de doelman prima wordt binnengeschoten.
Niet veel later volgt de 2-0: balverlies op het middenveld, rechterspits bereikt linkerspits die geheel vrij staand kan binnen schieten.

Inmiddels heeft Ben het veld betreden en komt er ook iets meer dreiging van de Helden. Enkele afstandsschoten, corners en vrije trappen later is het dan toch raak voor ons. Doelman Dekker is sterk aan de bal, geeft af op inkomende Ben die met een geplaatst schot in de verre hoek de keeper verschalkt.
De aansluitingstreffer is een feit, maar verder komen we niet in het 1e bedrijf.

2e helft: Valken begint uitstekend, de Spartanen lijken er doorheen te zitten, wat uiteraard niet vreemd is. Vooral Rowan op links zorgt voor de nodige dreiging.
Helaas, tot goals leidt het opnieuw weer eens niet.

Aan de andere kant komen we na tien minuten goed weg als de thuisploeg er met twee man uit mag breken. De rechtsvoor kan Doelman Dekker passeren, schieten in leeg doel maar de linkerspits is nog te bezopen: hij geeft de bal nog een zetje vlak voor de doellijn. Dus buitenspel.
Als niet veel later Doelman Dekker zijn kwaliteiten nog eens toont: vrije trap met een showduik a la Oscar Moens uit de verre hoek tikken is de bom al aan het tikken.
Paar minuutjes later: opnieuw een Spartanen uitbraak, Joe vlagt voor buitenspel maar de leidsman negeert deze. Hij keurt het doelpunt goed, ook na overleg met Joe. Hierop besluit de leidsman de wedstrijd te staken: hij moest toch handbal kijken…..
maar goed, van onze zijde was het ook niet allemaal even rustig, om af te sluiten met de woorden van Jaap-Jan: “Niet in woorden uit te drukken”.

Zo, dat was het dan, het zit er op: het seizoen voor de helden 2012/2013. En ook het laatste duel leverde geen punten op. Teveel wedstrijden hebben we simpelweg niet goed genoeg gespeeld om aanspraak te kunnen maken op de winst. De afwezigheid iedere week van meerdere spelers heeft ons ook niet echt geholpen.

En zo eindigen we onderin de ranglijst. Afgesproken is om komend weekend de teleurstelling te verwerken onder het genot van een alcoholische versnapering.

Dit was waarschijnlijk het allerlaatste heldenverslag van deze formatie: komende donderdag wordt dit vervolgd, dan zal blijken welke teams er volgend seizoen ten tonele zullen verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken