Verslag seminar; voorlopige opbrengst EUR 3500

Hier volgt het verslag van het Valken-seminar. Later worden enkele foto’s toegevoegd.

In een zeer goedgevulde kantine vond op dinsdagavond 14 mei 2013 deel 1 van het Valken-seminar ten bate van het nieuwe gebouw plaats. Maar liefst 80 ondernemers hadden zich aangemeld, al kon uiteindelijk niet iedereen er ook persoonlijk bij zijn.

Ron Laan kon als voorzitter/presentator van het seminar direct laten weten dat hiermee de netto opbrengst van het seminar voor het nieuwe gebouw in ieder geval al op EUR 3500 ligt. Aangezien later in het jaar nog een tweede editie volgt, waarvoor zich nog extra deelnemers kunnen aandienen, kan deze opbrengst nog worden verhoogd. Gemaakte kosten worden buiten de vereniging door een sponsor gedragen, zodat de deelnemersbijdragen 100 procent voor het nieuwe gebouw zijn.

Voor de pauze waren er drie vakinhoudelijke spreekbeurten aan de hand van de thema’s: WET, WIN en WEB. Het ging daarbij niet om sport, maar om de onderneming van de deelnemers, die veel konden opsteken van de expertise van de sprekers.

Als eerste kwam mr Kuno Cerutti aan het woord. Kuno is een zeer ervaren advocaat en partner bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten, de huidige hoofdsponsor van SV De Valken. Hij legde uit hoe ondernemers op juridisch gebied verstandig te werk moeten gaan bij de gekozen rechtsvorm, contractsvoorwaarden, ingebrekestelling bij wanpresterende contractspartners en bij de administratie. Helaas leert de praktijk dat ondernemers niet altijd alert zijn op deze aandachtspunten en daardoor in de problemen komen.

Daarna was de Verzuimregisseur Marco Bakker aan de beurt. Marco is werkzaam als procesregisseur bij 365 BV en bovendien heeft hij zijn eigen bedrijf, Marco Bakker Verzuimadvies. In zijn werk is Marco Bakker gericht op een optimale verzuimbegeleiding in het bedrijfsleven. Zeker in een tijd van economische crisis, is verzuim een bedreigende factor en Marco heeft gepresenteerd hoe risico’s kunnen worden vermeden en problemen op winst gericht moeten worden aangepakt.

Martijn Pennekamp was de laatste spreker voor de pauze. Martijn komt uit Wervershoof en hij gaf een openhartige inkijk in de totstandkoming en uitbouw van zijn bedrijf Ikwordzzper.nl. Hierbij is optimaal geprofiteerd van de mogelijkheden van internet en social media.

Na de pauze volgde het optreden van een speciale gast, Arie Obdam. Arie is commercieel manager bij FC Volendam, maar was in zijn vroege jeugd speler van SV De Valken. Met een leuke en sympathieke presentatie liet Arie zien hoe zijn droom als speler, maar ook na zijn profcarrière bij FC Volendam en Roda JC werkelijkheid werd door met voetbal zijn brood te verdienen. Zo ging het van kleine Arie bij het penalty schieten bij de opening van het huidige gebouw in 1980 (5 x raak!) naar Arie in zijn rol als commerciële man bij FC Volendam, dat bijna kampioen werd van de Jupiler League dit jaar.

Nog voor de gezellige afsluitende borrel, werd een “petje op, petje af-kwis” gedaan, waar Guus Bosch als deelnemende ondernemer het spel won. Er werd gestreden om de door Arie Obdam beschikbaar gestelde prijs, een Business Arrangement bij FC Volendam. Guus Bosch stelde, zoals het een Valkenbestuurder betaamt, deze prijs beschikbaar voor de Valkenveiling van 29 juni a.s. Presentator Ron Laan sloot daarop aan door Erika Schenk (van coachingsonderneming CiEP), die met Guus in de finale van de kwis stond, eenzelfde Business Arrangement bij FC Volendam aan te bieden voor deze knappe prestatie.

Tijdens de afsluitende borrel bleef het nog lang gezellig en uit de enthousiaste reacties mag worden opgemaakt dat deel 1 van het Valken-seminar zeer geslaagd was.

Met dank aan de volgende bedrijven:

Van Diepen Van der Kroef Advocaten (sponsor Valken-seminar)
Venhuis communicatie producties (aankondigingskaart)
FC Volendam
Ikwordzzper.nl
De Verzuimregisseur
Home made by Regina (hapjes)
APK Besseling (parkeergelegenheid)

Ron Laan bedankt de sprekers van de avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken