Valken 2 op avontuur in Volendam

Verslag uitje Valken 2!!

Na het behaalde kampioenschap en het aansluitende feest op de dag zelf, was het vandaag tijd voor de kers op de slagroom!! Enkele weken geleden werd er een skybox vastgelegd voor een thuiswedstrijd van Volendam, maar zou niet doorgaan bij een kampioenschap.
Het lot was Volendam niet goed gezind, maar ons wel!!

Het kon eigenlijk niet mooier om de laatste en beslissende thuiswedstrijd bij te wonen vanuit een skybox met het daarbij behorende koud/ warm buffet en natuurlijk eindeloos lam zuipen!

Grote pech voor ons was dat Go Ahead Eagles afgelopen donderdag de thuiswedstrijd met 3-0 gewonnen had en er dus een wonder moest gebeuren wilde Volendam nog promoveren naar de eredivisie.

Het mocht de pret niet drukken en de heren Kersten en Dalmulder regelde er van alles op los met het uiteindelijke onderstaande programma als gevolg:

  • 13.45 uur Verzamelen bij kantoor Jos Dalmulder
  • 14.00 uur Vertrek met de bus richting Volendam
  • 14.45 uur Aanvang Volendam waarna we een lekker plekje mogen uitzoeken in de Skybox
  • 16.30 uur Start wedstrijd
  • 18.15 uur (+3) Einde wedstrijd en Volendam door/niet door naar de Eredivisie
  • 18.18 uur ????
  • 21.30 uur Staat de bus weer klaar om richting Venhuizen te rijden
  • 22.30 uur Gearriveerd bij het kantoor van Jos en einde arrangement

Zo geschiedde en om 13:45 uur reed de bus weg uit Venhuizen richting het mooie palingdorp.
Met aan boord ook de heren grensrechters Kryn de Groot en Theo Visser en natuurlijk onze anonieme sponsor Ed Kampstra. Daar aangekomen sprak Jos zijn connecties even en hup daar gingen de mannen van Valken 2 op weg naar “hun” skybox! Tja, wat je daar dan ziet is werkelijk fantastisch!

Een eigen bar met een eigen barmeisje en een klaargezet koud en warm buffet en genoeg stoelen en krukken om heerlijk zittend de wedstrijd mooi te kunnen volgen! Wat wil een mens nog meer? Nou, doelpunten natuurlijk! Ook dat werd in de 15e minuut een feit en maakte Volendam een mooie 1-0 door een vrije trap van Jack Tuyp.

Ondertussen liet Valken zich graag bedienen en was het bier en allerlei andere natte versnaperingen niet aan te slepen.

Ook het buffet werd geopend en deze mocht bezocht worden van oud naar jong dus……….Ed Kampstra als eerste en Christian Steenkamp als laatste hahaha.
De wedstrijd kabbelde voort en de 2-0 wilde maar niet vallen en dus ging Volendam met de 1-0 de rust in.

De tweede helft gaf een ander beeld want Volendam ging achterin al snel één op één spelen en Go Ahead kwam onder druk te staan zonder zelf nog gevaarlijk te worden.
Met nog 20 minuten op de klok wederom een vrije trap die helaas op de kruising uiteen spatte.

Dat was ongeveer wel het laatste gevaar wat Volendam kon brengen en na 93 minuten floot onze grote vriend S. Gozubuyuk (“respect”) voor de laatste keer en ging alles wat Go Ahead was uit hun plaat en kon Volendam hun wonden gaan likken.

In de skybox van Valken 2 was er weinig van te merken en ging het feest gewoon door.

Sommige spelers krijgen dan opeens het idee om leuke grappen en grollen uit te halen.
Zo maakte Robert bij de kleedkamers even een praatje met Jack Tuyp en rende er twee malloten, met trui over het hoofd, het hoofdveld op……..zat Jos opeens in de verkeerde skybox en maakte Koos (brutaal) gebruik van het toilet van de net uitgedouchte scheidsrechter Gozubuyuk!!

Als klap op de vuurpijl kwamen Mats en Robert ook nog Jan Smit tegen en zeiden tegen hem dat het zijn geluksdag was om samen met hen op de foto te mogen!!

Op een gegeven moment werd er toestemming gegeven om een elftalfoto te mogen maken op de middenstip dus daar daalde we de naar de catacomben van het stadion om het veld te betreden en ons voor eeuwig vast te laten leggen.

Het kon allemaal niet op en nadat Edje geprobeerd had de middenstip mee te nemen (duurde lang om hem te overtuigen dat het kunstgras was), gingen we weer richting skybox.
Het onvoorstelbare gebeurde op de terugweg………..daar stond Guido Mol van Always Forward achter een deur naar ons te kijken en met betraande ogen stak hij zijn hand op met de gedachte “zij wel en wij net niet”……..we lieten we hem lachend achter en hossend vervolgde we onze weg.

Het volgende avontuur diende zich aan want we kwamen opeens langs de persruimte van FC Volendam waar net de heren De Koning (Volendam) en Ten Hag (Go Ahead Eagles)hun woordje hadden gedaan!

En ja, zo’n kans laat je niet lopen en dus namen de heren Dalmulder, Beemster en ondergetekende plaats achter de microfoon om de meest intelligente vragen te beantwoorden!

Na een aantal vragen op meesterlijke wijze te hebben beantwoord kwamen we weer terecht in onze skybox alwaar nog wat drankjes werden genuttigd.
Rond de klok van 20 uur was het tijd om te gaan en werd het barmeisje uitbundig bedankt voor bewezen diensten. (We waren Mats 3 minuten kwijt??)

Omdat de bus pas later klaar zou staan, gingen we nog even een plaatselijk café in genaamd “Het Motje” door velen gelezen als “Het Schaamluisje”.
Ook daar werden we keurig bediend en het bier vloeide als nooit tevoren en ditmaal ook nog eens heerlijke Dobben bitterballen erbij!
Om 21:30 uur liepen we richting de klaar staande bus, maar kwamen we nog een leuk bord tegen waar we natuurlijk even wat kiekjes maakte!

Eerst gewoon grappig leuk met Ed Kampstar, Jos, Koos en ondergetekende……

Vervolgens met Mats, Robert en Tim (staand) die zijn hobby ten toon wilde spreiden…..
Na enkele minuten lopen stond de bus klaar bij het Amvo Hotel en nadat Edje nog ergens een wieldop van een auto los haalde (en er weer probeerde op te zetten, maar met 20 liter bier op is dat best lastig!) konden we de terugreis aanvaarden.
Wat doen 25 kerels met een slok op in een bus?

Juist…….liedjes zingen waar de tekst ter plekke verzonnen werd en de microfoon voor de helft opgegeten werd door Sam Vroling en dus ook “opeens” stuk was! Na een rit van een half uur was het uitje ten einde en konden we terugkijken op een fantastische happening die iedereen voor altijd bij zal blijven!

Wel wilde ik bij deze de (anonieme) sponsors bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt en in het bijzonder de heren Kersten (12Switch ICT Solutions) en Dalmulder (Accounting en Belastingadviseurs)die getweeën het laatste gat in de begroting hebben opgevuld.

Mannen, nu alleen nog een totale afsluiting op vrijdagavond 14 juni in de kantine voor de gehele selectie om een lang, maar succesvol seizoen op leuke wijze af te sluiten dus doe ik bij deze een beroep op iedereen om die avond ook te komen!!

Oh ja, Mike heeft gewonnen in twee drie setters……………….klasse……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken