De Valken F1 op weg naar toernooi in Rotterdam!

De Valken F1 op weg naar toernooi in Rotterdam

Aanstaande zaterdag staat bij sc Feyenoord de tweede editie van de Coen Moulijn Memorial Cup op het programma. Maar liefst 64 F-zeventallen spelen mee in het eerbetoon aan de legendarisch linksbuiten waaronder veel gerenommeerde clubs. Wat te denken van Quick Boys, Spakenburg, Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels, Leonidas, en Feyenoord.

Het toernooi wordt gespeeld op Sportcomplex Varkenoord. Het complex wat ligt naast de Kuip.

De Valken F1 gaat er samen met zijn supporters, na een mooi seizoen, ook een mooie dag van maken op dit groots opgezette toernooi.

Alle spelers van de 64 deelnemende teams zullen op zaterdag 1 juni het complex verlaten met een Coen Moulijn Memorial Cup-herinneringsmedaille. “F-pupillen vinden het fantastisch om met een medaille thuis te komen. Of ze nummer eerste, twaalfde of 64-ste zijn geworden. De plak blijft een tastbare herinnering aan een fantastische dag. Aan zo’n gevoel dragen wij graag bij,” aldus de organisatie.

Voor het toernooi geldt er één reglement: Plezier!

Organisator Ardie den Hoed (010 Sport) over het toernooi:

“Wat in 2012 bij XerxesDZB begon als een sportief eerbetoon aan mister Feyenoord, Coen Moulijn, is in 2013 een vaste waarde geworden in de Rotterdamse sportkalender. Aan de tweede Coen Moulijn Memorial Cup doen 64 F-teams mee, waardoor het evenement is uitgegroeid tot het grootste eendaagse jeugdtoernooi van ons land. Met de aanmelding van het Belgische Sparta Petegem is de Coen Moulijn Memorial Cup zelfs een internationaal toernooi geworden. Het enthousiasme en de medewerking van clubs, mensen en politiek heeft werkelijk alle verwachtingen overstegen,”stelt Den Hoed.

“Dat geldt trouwens ook voor de steun vanuit het bedrijfsleven. De groep met sponsoren breidt zich steeds verder uit en is een bewijs wat voor een bijzondere plaats de kleine dribbelaar in de Rotterdamse samenleving inneemt. De traan op het gezicht van weduwe Adrie Moulijn bij het overhandigen van de eerste Coen Moulijn Memorial Cup aan winnaar Papendrecht het bewijs dat het organiseren van een sportief eerbetoon aan mister Feyenoord een goede beslissing was. Coen Moulijn had al een eigen muurtje in het Oude Noorden. Een standbeeld voor de Kuip en een weg met zijn naam pal naast de Kuip. Maar de Coen Moulijn Memorial Cup is een levend eerbetoon dat elk jaar terugkeert. Met 64 teams uit Nederland en van over de landsgrenzen. Bijna 700 F-jes maken in Rotterdam kennis met de legende Coen Moulijn. De kleine voetballers hebben Coentje nooit gekend. Coentje zeker nooit zien spelen. Maar zij zullen Coentje na het toernooi nooit meer vergeten. Met dank aan gastheer Sportclub Feyenoord en alle sponsoren die dit eerbetoon mogelijk maken. Het is inderdaad zoals Marc Benz zingt: “Dit kan alleen in Rotterdam.”

Wij wensen De Valken F1 en hun supporters een mooie, sportieve en plezierige dag toe!

Met sportieve groeten,
De sportredactie F-pupillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken