Valken-veiling levert ongekend resultaat op

De “sportveiling” van De Valken ten bate van het nieuwe clubgebouw heeft een ongekend resultaat opgeleverd. Nadat alle meer dan 650 kavels waren verkocht, kon een zeer trotse en bewogen voorzitter Frank Hand de nog goed gevulde veilingzaal direct laten weten dat de opbrengst alle verwachtingen had overtroffen. Het totaalbedrag is EUR 60.400 geworden!!!

Vanaf het begin van de avond was voelbaar dat er iets bijzonders stond te gebeuren. Alle bezoekers van de veiling passeerden de goed georganiseerde inschrijving en ging ludiek met hun koopnummer op de foto. De drie Valken-spelers die het betaalde voetbal hebben gehaald, Mathieu Boots, Arie Obdam en Rick Hooijboer, schoten symbolisch het oude, nog korte tijd in gebruik zijnde gebouw weg dat op een grote foto in een doel was geprojecteerd. Daarna kon de veiling starten.

De veilingmeesters Sjaak Laan en Hans Bregman, gekleed in de clubtenues van handbal en voetbal, brachten het een na het andere koopje op zeer professionele en gezellige wijze aan de man. In de beginfase van de veiling waren veel koopjes gericht op de jeugd en onder glunderend blikken van hun kinderen kochten de ouders en de opa’s en oma’s de leuke kavels, zoals paintballen met een barbecue, shirts van topvoetballers, handbalclinics, boardingtoernooitjes en ga zo maar door.

Gaandeweg verschoof de aandacht meer naar de volwassenen en het samenspel tussen de veilingmeesters en de kopers in de zaal bereikte een topniveau. Voor schitterende bedragen ging alles grif van de hand, vooral de gezelligheidsuitjes, zoals bijvoorbeeld een high wine, barbecue, wijnproefavond en een zeiltocht, leverden heel veel op. Maar dit zijn slechts voorbeelden, want elke kavel was in trek.

Het was een zinderende avond in de Roode Leeuw, waar alles weer perfect voor elkaar was. Ook notaris Hans van der Horst van WFO Netwerk Notarissen zal zich hebben afgevraagd wat hij onder zijn toezicht zag gebeuren. Goud geld werd er geboden voor het eerste biertje in de nieuwe kantine, een maatkostuum en steigerhoutmeubelen, alsmede een dag stukadoorswerk. Het is teveel om op te noemen, maar alle kavelschenkers worden bedankt voor hun inbreng, want ieder heeft bijgedragen aan het eindresultaat.

De strakke organisatie vanuit het veilingcomité wierp volledig haar vruchten af. Met dank ook aan iedereen die op de dag zelf het veilingcomité organisatorisch heeft ondersteund.

De imponerende biedingsrace bij de laatste kavel, naamsvermelding bij de schitterende Valkenklok die hoofdtrainer Mario Kuiper voor de nieuwe kantine heeft gemaakt, betekende achteraf gezien de beslissende zet om over de EUR 60.000 te komen.

Frank Hand, die deze avond als voorzitter van grote klasse van harte is gegund, beklom als laatste het spreekgestoelte en wist met allure de spanning naar het eindbedrag op te bouwen. De zaal ontplofte bij het genoemde bedrag, dit had niemand in zijn stoutste dromen durven voorspellen. Hoewel de financiering van het nieuwe gebouw, waarvan de bouw in volle gang is, tot het laatste moment goed bewaakt moet worden, geldt hoe dan ook dat met deze ongekende veilingopbrengst de realisatie van de nieuwe kantine en kleedkamers waargemaakt kan worden.
Het laatste woord zal over de veiling nog niet zijn gezegd of geschreven, maar met dit verslag is alvast weergegeven wat voor historische avond De Valken en iedereen die daarbij betrokken is zaterdag 29 juni 2013 hebben meegemaakt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken