De A1 maakt reputatie als cupfighter waar

De nieuwe A1 staat dit jaar onder de bezielende leiding van Coach-Trainert Ton en Koots Mark. Het is een jong team met een enkele 2de jaars A, maar verder enkel 1ste jaars en B-junioren.
Desondanks wordt de lat hoog gelegd. Niet eens door de begeleiding, maar meer nog door de spelers zelf. We zullen moeten zien wat onze kansen zijn, maar het in ieder geval een mooie groep jongens. U zult het komend seizoen nog veel lezen over onze avonturen.

Met de Hemmeromloop in de benen moesten onze Jongemannen van de A1 dinsdagavond voor de beker in Spanbroek aantreden tegen VVS’46. Bram kon vanwege een pijnlijke knie niet voetballen, maar gelukkig waren de overige 12 fit genoeg om lekker te bikkelen op het kurkdroge en hobbelige veld aan de Spanbroekerweg. We hopen nog een 14de teamlid te vinden voor het begin van het seizoen, want de spoeling is erg dun.

Tegenstander VVS was ook bij Valken ingedeeld in de competitie. De club heeft echter besloten om het team naar de 3de klasse te zetten vanwege enkele opzeggingen. Hopelijk krijgen wij er een andere ploeg voor terug. Hoe meer ploegen hoe meer vreugd.

Valken begon slapjes en rommelig aan de wedstrijd wat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor de goal van Mike. Die hoefde uiteindelijk niet in actie te komen en al snel nam Valken het heft in handen.
Vooral onze vleugelspitsen zorgden voor veel gevaar. Halverwege de 1ste helft brak Rick de wedstrijd open met een sluw stiffie over de vallende keeper na een mooie diepe bal van Jelmer. VVS hield de schade beperkt tot 0-1 bij de rust.
In de rust probeerden de Kootses enkele puntjes aan te geven qua veldbezetting, keuzes in passing en het benutten van onze krachten en de tegenstander haar zwaktes.

Na rust werd de overheersing van Valken steeds groter. Het positiespel was beter, er werd minder gelopen met de bal en de aanvallers werden vaker aan het werk gezet. Met name Rick bleek een ware plaag voor zijn tegenstander. Soeperspits Jaap was het echter die het duel op slot gooide met een poeier in de linkerbovenhoek na een mooie aanval door het centrum.

Hierna was het publiek getuige van een ouderwets potje prijsschieten. Box-to-box Jeroen tikte een voorzet van Rappe Rick binnen: 0-3. Daarna was het de beurt aan onze Spielmacher Cor. Zijn vrije trap leek in eerste instantie houdbaar, maar een “smerig” stuitje veranderde de zaak.

Valken miste tussendoor nog veel kansen. Met name Twan en Jaap hadden nog enkele mooie kansjes. Rick had meer succes. De uitblinker zorgde voor zowel de 0-5 als de 0-6 op aangeven van Jeroen respectievelijk Jeffrey. Laatstgenoemde speelde een prima 2de helft op de rechtsvoor plek.

Goed. De 1ste helft ging het nog wat stroef, maar in de 2de helft liet de ploeg zien dat er veel voetbal in zit. De defensie stond bovendien als een vesting. En de paar ballen doe er doorheen kwamen, waren een prooi voor Doelman Mike. The road to the final, begint in ieder geval zoals het een Cupfighter betaamd.

Vooraf beloofde ik mijn A1-mannen een bonus bij een overwinning, plus een bedrag per doelpunt en een bedrag voor het houden van de nul. Allemaal ten goede voor het Baliproject. Niet realiserende dat dit in de papieren kon lopen.
Maar ja, belofte maakt schuld. En het is voor een goed doel.
Mocht ook u de mannen willen sponsoren. Dan kan dat ook door geld te geven per overwinning of doelpunt. Meer nieuws hierover volgt.

Zondag voor de beker tegen DWB thuis. Aanvang 11:30. Ik neem aan dat we na deze prestatie op het A-stadion worden ingedeeld.