De Valken E2 in de koker!

Hallo allemaal,

De afgelopen 3 weken is door alle jeugdteams gespeeld in poules van 3 of 4 teams om één plek in de volgende knock-out ronde van de KNVB beker.

Ook De Valken E2 ging de strijd aan met eerst VVS’46 uit Spanbroek, hierna Spartanen uit Wognum en als laatste KGB uit Bovenkarspel. Voor de eerste bekerwedstrijd tegen VVS (de reuzen..?) verwijzen wij U graag naar het eerdere wedstrijdverslag op de site maar herinneren U aan de 3-7 winst waarvan de geest van Dirk-Jan Scheringa nog steeds aan bijkomen is.

Hierna kwam Spartanen bij ons bezoek, een team dat duidelijk het plan had opgevat om het ons (fysiek) moeilijk te maken. Na de snelle goal van Ryan (hard schot ging via de lat en achterhoofd keeper in het doel), voorzet Björn & kopbal(!) Morris en het lobje van Maas stond het 3-0 bij de rust. Na de limonade hoorden wij bij terugkomst op het veld een hoop kabaal in de vorm van een yell (een geschreeuwde leuze, red.) bij de tegenstander. Wij lieten ons niet van de wijs brengen en gingen na het fluitsignaal weer onverstoord op weg naar het doel van de tegenstander.

Stapsgewijs liepen wij op weer een mooie zaterdagmorgen uit naar een 11-1 overwinning, de goals werden verdeeld over de gekleurde schoenen van Björn, Morris, Andries, Wouter en Maas.
Hierbij bleven Niels, Ryan en Bryàn achterin op hun hoede!

Een goed begin is het halve werk en ging de laatste wedstrijd in de poule tegen KGB de beslissing brengen.

Één wedstrijd om 10:00 bij De Valken jeugd op zaterdagochtend 7 september en dat werd een echte bekerwedstrijd! Terwijl het nieuwe clubgebouw onder handen werd genomen door J&B Stukadoors (alle busjes stonden op het terrein geparkeerd) wist
De Valken E2, na een 1-1 ruststand, in de tweede helft afstand te nemen van KGB: uitslag 4-3.

Na de 1-0 van Wouter op aangeven van Björn stond kort hierna de 1-1 op het scorebord omdat KGB iets scherper was bij de achterlijn. De Valken bleef de aanval zoeken en KGB loeren op de counter. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

Misschien was het toch de cake met slagroom van de jarige helft van de teammanagers in de rust die het verschil maakte?!..wie het weet mag het zeggen. Feit is wel dat De Valken gedurende de 2e helft met prima aanvallend voetbal de verdediging van KGB het nakijken gaf. Maas en twee keer Björn lieten een 4-1 stand noteren en voorkwam de keeper van KGB, de lat en paal een grotere voorsprong voor De Valken.

De wedstrijd leek gespeeld maar toch ging KGB voor hun laatste kans en als je niet bij de les bent kan een ‘wedstrijd in de tas’ zomaar kantelen. Hiervan profiteerde KGB door 2 doelpunten te maken. De supporters van De Valken keken op hun horloge… net als de fluitist die iets later affloot: eindstand 4-3.

Een luid gejuich klonk binnen en buiten de lijnen en gaat De Valken E2 op naar de volgende bekerwedstrijd. Deze wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober en wordt de volgende tegenstander in de knock-out ronde bekend na de loting bij de KNVB in Zeist.

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd en Morris, Björn, Wouter, Niels, Bryàn, Maas, Andries, en Ryan vertellen u graag het volgende: De toegang is gratis!