Valken in laatst minuut onderuit tegen sluw Oosthuizen

Valken 1 heeft in een aantrekkelijk duel verloren van Oosthuizen; 1-2.

De nederlaag was onnodig en werd ook niet verwacht. De thuisploeg had immers in zijn eerste wedstrijd Medemblik afgeslacht en de uitploeg verloor kansloos van Hauwert. Oosthuizen mocht voor aanvang van het seizoen bijna aan heel team uit Purmerend aan de ledenlijst toevoegen. De ervaring leert dat een dorpsclub op termijn nooit beter wordt van dit soort importspelers. De kaartenregen in de 1ste wedstrijd doet vermoeden dat er veel “emotie” in het team zit.

Het leek ook lange tijd goed te komen met de thuisploeg. Valken was in de eerste helft heer en meester en creëerde meerdere kansen. De ultieme mogelijkheid was een strafschop die helaas niet werd verzilverd door Lennard.

Vlak na rust volgde alsnog de verdiende 1-0. Rick werd goed vrijgespeeld aan de linkerkant. Heel Oosthuizen dacht aan buitenspel waardoor er weinig verdedigers mee liepen. De routinier had zodoende alle tijd om de keeper te omspelen en Lennard een niet te missen kans aan te bieden. De spits tikte de voorzet in het dak van het doel.

Valken vergat hierna door te drukken en het spel werd slordiger. Toch had Lennard de winnende op de schoen, maar hij schoot in kansrijke positie over. Oosthuizen kwam zelden tot bij doelman Mike, maar eenmaal was genoeg. Een onverwachte voorzet werd door de oplettende spits bij de eerste paal ingetikt: 1-1.

Daarna ontspon zich nog een spannend laatste kwartiertje. De scheidsrechter liet zich in deze fase niet van zijn beste kant zien. Een hele nare overtreding op Niels Timmer werd slecht bestraft met geel. Daarna werd een overduidelijke handsbal binnen de zestien niet “gezien”. Dat had Valken net even nodig.

Valken drong steeds wanhopiger aan en gaf achterin ruimte weg. Mike redde de roodgroenen met een mooie redding op een laag schot in de rechterhoek. Die waarschuwing werd niet goed op waarde geschat. In de slotminuut van de wedstrijd scoorde Oosthuizen alsnog de 1-2 uit een counter. Hierbij ging de verdediging niet vrijuit.

Een zure nederlaag voor Valken. Vooral omdat de tegenstander geen wereldploeg heeft. Helaas stonden de voeten onvoldoende op scherp. Volgende week speelt Valken uit tegen Kwiek. We hopen uiteraard op een beter resultaat dan vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken