Valken 2 weet voorsprong niet vast te houden…………

De moed zakt bijna in mijn schoenen en misschien daarom ook wel het late tijdstip van het verslag van deze wedstrijd.

Vandaag 11 spelers op papier van het “oorspronkelijke” tweede elftal.
Gelukkig was Camilo bereid om aan te schuiven en was ook Bart Vriend zo aardig om na zijn wedstrijd (Andijk uit om 10 uur) zich bij ons te voegen voor een tweede helft.

Al snel kwamen we erachter dat er geen scheids was komen opdagen en prompt loop je dan tegen een clubscheids aan waar je in de A categorie niet meer op hoopt……..

Maar ach, we willen allemaal voetballen dus om 11:30 uur rolde de bal voorwaarts….

Na ongeveer 1 minuut en 30 seconden lag de bal achter Loek en liepen we, zoals voorgaande weken, weer achter de feiten aan.

Maar in dit geval was het anders want we zagen dat De Zouaven geen wereldelftal was en we zelfs bij vlagen de betere ploeg waren.

We smeten wel met krachten, maar resulteerde vaak in balbezit en met een doorschuivende Edgar creëerden we ook de nodige mogelijkheden!

In de 15e minuut een vervelend incident tussen Robert en een speler van De Zouaven waarbij Robert een op het oog (kon niet meer staan en had veel pijn) een vervelende blessure opliep en dus uitviel.

In de 20e minuut een prachtige aanval waarbij een één twee tussen Camilo en Kees resulteerde in het wegsturen van Bart richting keeper………en hij de bal keurig breed lag op Edgar en de 1-1 was een feit!

Vervolgens een rommelige en geen hoogstaande wedstrijd, maar een keihard werkend Valken dat ook de betere kansen kreeg.
In de 35e minuut een aanval waarbij Kees de hoofdrol speelde en de afmaker Rick was en zo kwamen we zowaar op een 1-2 voorsprong.
Tot aan de rust nog een mooie kans op 1-3, maar helaas……….

We wisten dat Zouaven beter kon en zou gaan voetballen en al snel in de tweede helft bleek dit ook zo te zijn.
Zouaven gooide opportunistisch de lange bal erin en hoopte zo gevaarlijk te worden.
Omdat onze laatste linie al heel wat vertrouwen heeft moeten inleveren de laatste weken, was het ook vandaag kwetsbaar.
Na 10 minuten kwam Bart Vriend er in voor Chris en vanaf dat moment moesten deze 11 spelers de wedstrijd uitspelen omdat ik geen wisselspelers meer had.

Camilo was na 15 minuten al ingevallen voor Robert en zijn pijpje was in de 70e minuut aardig leeg net als bij vele anderen, maar knokte iedereen voor wat hij nog waard was.
In de 72e minuut maakte Zouaven de op dat moment verdiende 2-2.
Meteen daarna kreeg Kees een kopkans die er normaal gesproken echt in moet, maar Kees mistte en tot afgrijzen van iedereen maakte De Zouaven net voor tijd ook nog eens de 3-2.

Ik ben dan ook overtuigd na de eerste weken dat we de gifbeker helemaal leeg moeten drinken en even verder vooruit moeten kijken.

Mannen, hard gewerkt en we hadden zeker een punt verdiend, maar helaas niet gekregen!

Volgende week hopen we dat de ziekenboeg iets leegloopt en dat we thuis tegen SEW de eerste punten gaan pakken!!