Valken 1 wint verdiend van Apollo

Een prachtige dag, heerlijk zonnetje en een prachtige overwinning op het toch altijd lastige Apollo uit Hensbroek. Hoewel de stand iets anders doet zeggen, was de overwinning meer dan terecht. Enige euvel was dat Valken de kansen niet direct benutte en de winst pas in de slotfase naar zich toe trok. Maar wat maakt het uit. Er werd achterin weer weinig tot niets weggegeven en het was een dan ook een genot om naar te kijken. Hoe kwam deze overwinning tot stand??

12:00 iedereen in de bestuurskamer, de koek en cake verzorgt door Rick. De suikerkoek en koffie vloeide rijkelijk en de sfeer was ontspannen. De goede trainingsarbeid die geleverd werd deze week, moest maar eens beloond worden, waren de woorden van trainer Kuiper. Enige domper was dat Nobi niet fit genoeg was om te starten. Een kwetsuur aan z’n rug houdt hem voorlopig aan de kant. Het hart van de verdediging werd deze keer dus gevormd door Niels T en Mathieu. Sam kreeg voor het eerst ook weer een plekje in 1 en zou op links op het middenveld opereren. Wietse G en Mike begonnen op de bank. En good old Mark Dop zou in de 2e helft aansluiten. Ja ja als de nood hoog was zou Mark bijspringen en zo geschiede vandaag.
Het inmiddels bekende ritueel voor de wedstrijd werd afgesloten en de wedstrijd begon. Valken nam het initiatief en Apollo beperkte zich door wat in te graven op eigen helft, lini’s kort op elkaar te houden en d.m.v. de lange bal te hanteren, zo een kans te creëren. Na een stief kwartiertje de eerste mogelijkheid voor Valken. Lennard zette vanaf rechts voor en Erik raakte de bal net niet goed genoeg en ging de bal naast. Een aantal minuten later een grote mogelijkheid voor Lennard, maar de jonge keeper redde knap op de inzet van de Valken-spits. Nog een mogelijkheid voor Valken belande via de Apollo goalie naast de goal. Het gevaar dat Valken stichtte was niet alleen op het vijandelijke doel gericht. Een prachtige terugspeelbal van Rick vond zijn richting naar kruising. Paul dacht de bal weg te koppen, maar gebruikte gelukkig zijn boeren verstand en toucheerde de bal net goed genoeg om hem weg te tikken uit de doelmond en deze te retourneren aan Patrick. Heel Hensbroek schreeuwde moord en brand. Een vermeende terugspeelbal. Natuurlijk, maar gelukkig interpreteerde de scheidsrechter dit juist. Diezelfde Rick kreeg vlak voor rust een prachtige mogelijkheid. Een schitterende aanval via Erik en Lennard belande voor de voeten van Rick, maar de bal kwam iets onder hem. Toch produceerde hij een schot, welke weer werd gekeerd door de keeper en de bal via de lat tot corner zou raken. Deze leverde niets op en de rust was een feit.

Na rust, ging Valken door met waar het eindigde, echter kwam Apollo er zo nu en dan gevaarlijk uit alleen leidde dit niet echt voor veel gevaar. De ruimtes werden wat groter en Apollo nam meer initiatief alleen stond daar steeds de verdediging van Valken. De kansen voor Valken die waren er ook. Een mooie individuele actie van Niels F en over rechts, Niels trok naar binnen en haalde uit, de bal ging richting bovenhoek, maar weer stond daar de jonge doelman in de weg. Een voorzet van de linkerkant werd vrij ingekopt door Lennard, maar ook hier stond de jonge goalie in de weg. Zal het dan weer niet lukken. Inmiddels Mark Dop ingevallen en Mike. Maar nog niet werd het gaatje gevonden. En de minuten tikten weg. ‘kom op Valken nog 8 minuten!’, waren de woorden die als doping werkten op de spelers van Valken. Chris, die toch weer een puike pot speelde kon vrij doordraaien en Lennard een afgemeten pass geven. De directe tegenstander gaf lennard net voldoende ruimte om diagonaal uit te halen. De bal was deze keer te machtig voor de keeper en de bal belande in de verre hoek. Goal….. eindelijk weer een goal van Lennard. Het hing als een molensteen om z’n nek, maar vandaag haalde hij z’n gram. 5 minuten voor tijd de verdiende winnende goal maken. Hierna volgde nog wat hachelijke momenten voor de Valken goal, maar tot gevaar leidde dit niet. Niet veel later floot de scheidsrechter af. De handen konden de lucht in. Een terechte overwinning en een echte teamprestatie. Conclusie, weer weinig weggegeven en zelf kansen gecreëerd. Een goede generale naar de topper van volgende week. Dan komt de koploper uit Hauwert op bezoek. Een echte kraker en een mooie uitdaging voor de ploeg van trainer Kuiper. Kunnen we gelijk de balans opmaken waar de ploeg dan staat. Als de weergoden ons weer goed gezind zijn, hopen wij op een geweldige steun, van het trouwe Valken publiek. Die ons vandaag weer massaal hebben gesteund. Volgende week deze tijd, hoop ik u met dezelfde vrolijkheid te kunnen informeren.