De Valken E2 & Teamspirit bij Spirit’30

Hallo allemaal,

Op een prachtige zaterdagmorgen ging De Valken E2 de strijd aan tegen Spirit’30 E3 op het kunstgrasveld aan de Stationslaan in het pittoreske Hoogkarspel. Met één oefenwedstrijd op het programma was er voldoende parkeerplek en ruimte op de tribune voor de supporters.

De E-pupillen coördinator van Spirit’30 heeft ons bedankt voor de samenwerking.

De tegenstander zit bij ons in de Najaarscompetitie, een competitie met 2e jaars E-pupillen zodat de weerstand en tegenstand groter is.

1e helft:
Weerstand en tegenstand die bij ons onvoldoende was en stonden wij na het fluitsignaal voor de rust terecht met 3-1 achter. Het doelpunt kwam op naam van Wouter na goed doorzetten van Sem die als invaller voor Andries en speler van De Valken E4 een prima wedstrijd speelde.

Rust:
Lekker limonade drinken en samen overleg voor de tweede helft. Hierbij kwam de stelling van de week naar voren:
Teamspirit bij Spirit!

2e helft:
Wij kwamen meteen prima uit de startblokken…schot van Björn via binnenkant paal over de lijn…3-2…korte corner Björn met Sem onder het motto: tikkie terug Sem…voorzet en kopbal Morris…
3-3….even niet goed opletten en Spirit’30 maakte de 4-3… schot Ryan en prima redding keeper…maar hierna hield Wouter het overzicht voor het doel op aangeven Björn…4-4…Sem, Wouter & Morris schieten iets te gehaast de bal langs de verkeerde kant van de paal…De Valken ging los en na schot Björn ging de bal via de keeper met effect in het doel…4-5…de supporters genoten en zagen weer plots de 5-5 op het scorebord verschijnen…Spirit’30 strafte een misverstand in de verdediging genadeloos af….het zonnetje brak door en was het de pass van Niels naar Bryàn, Bryàn op Morris…die speelde naar zijn neef Björn…in de draai schoot hij de bal in de kruising…5-6 en een dolle boel op het veld…hierna bleef keeper Maas nog koelbloedig op een hard schot en floot de scheidsrechter af.

Een wedstrijd met twee gezichten eindigde in een overwinning voor De Valken…wat een teamspirit!

Na de penalty’s handje schudden en zien wij Spirit’30 over 2 weken opnieuw maar dan voor de competitie.