Valken 1 wint overtuigend van Hauwert!! En het was nog lang gezellig.

De koptekst zegt al genoeg, maar het was ook overtuigend en Valken speelde een zeer puike pot. Er stond dan ook heel wat op het spel. Volgens trainer Kuiper was het deze week aanhaken, of even in de wachtrij staan. De trainingsarbeid die deze week geleverd werd, moest terugbetaald worden deze zondag.
Effin,
Waar stond Valken, dat moest vandaag blijken. Een tegenstander van formaat bood uitkomst. Hauwert kwam namelijk naar Hem. Op de een of andere manier zijn de wedstrijden tegen Hauwert altijd beladen, dat komt ook omdat daar een oude bekende onder de lat staat. Sebastiaan Redeker. De onlangs vader geworden dorpsgenoot, had deze keer zijn teamgenoten op een heerlijk ontbijtje getrakteerd in de Roode Leeuw. Tevens stonden er wat weddenschappen op het spel en die logen er niet om. Bij winst 20 bier, 50 bier, 100 bier…. Ja ja het leek wel pure match fixing, maar de wedstrijd moest nog wel even gespeeld worden. De weergoden waren ons goed gezind en het sportpark daardoor goed bezocht. Een prachtige ambiance, nu de punten nog

Nobi was nog steeds geblesseerd aan de rug en stond dus in burger langs de zijlijn. Net zoals Niels Fine. Dit opende de deur voor Christiaan Steenkamp. Deze jonge balvirtuoos stond vandaag voor het eerst in de basis. De wedstrijd dan. De eerste 10 minuten waren voor de Valken. Zonder echte kansjes overigens, had Valken het meeste balbezit. Maar hierna volgde een zwakkere fase van de rood-groenen. Hauwert werd gevaarlijker en kreeg zodoende een aantal kansen. Een van richting veranderd schot leek de doellijn te passeren, maar gelukkig kon Paul de bal katachtig voor de doellijn weghalen. Een waarschuwing voor de Valken, hierna volgde nog een kans voor Hauwert. De rappe buitenspeler schoot onder het lichaam van Mathieu door, de bal werd door Paul net voldoende verwerkt en kon hij de bal in 2e instantie nog voor de doellijn klemvast pakken. Dit ook mede door het assisteren van Patrick op de doellijn. Je zou denken dat Valken zich hierna herpakte, ook dit gebeurde niet. Verkeerde keuzes, slechte passes en het onnodige balverlies zorgde hiervoor. Hierna kreeg Hauwert nog 1 kans, een schot in de korte hoek werd ook gelukkig deze keer gepakt door de Valken goalie. Niet veel later begon de Valkenmachine dan eindelijk te draaien. De 1-0 viel een beetje uit de lucht. Een afgeslagen bal werd op rechts tot 3 keer voorgezet door Rick. Bij de 3e keer vond hij het hoofd van Lennard. Lennard kopte bij de 2e paal de bal prachtig in de verre hoek. Hierna kreeg Valken nog aantal kansjes, maar de Hauwert doelman stond z’n mannetje en pareerde een aantal keren goed.
Rust.

Na de rust werd het een grote voetbalshow. Valken was beter en voor elke bal en elke meter werd gevochten. Dat sorteerde na een kwartier in de 2e helft voor de 2-0. Lennard lag de bal panklaar voor Christiaan, echter dacht Erik hier anders over. Met de borst snoepte hij de bal voor de neus van Christiaan weg en stond zo oog in oog met de doelman. Hij ronde koelbloedig af. Hierna was het verzet van een aantal veldheren van Hauwert gebroken. Het enige sprankje hoop op een goed resultaat werd nog geen 10 minuten later aan flarden geschoten door Sam Vroling. De bal werd voorin keurig heroverd en de kleine middenvelder, die een ijzersterke wedstrijd speelde kon doorlopen richting 16 meter. Met een prachtige pegel in de bovenhoek bezorgde hij zichzelf de eerste en de Valken de 3e goal van de middag. 3-0! Hij beloonde zichzelf met een prachtige buikschuiver en heel Valken gaf hier gehoor aan, dit tekent de sfeer in de groep. Met nog zo’n 15 minuten te spelen opende Mathieu met een prachtige crossbal op Christiaan. Een prachtige aanname en goede voortzetting belande de bal bij Niels Timmer. Hij legde de bal bij de 2e paal neer waar Lennard boven zijn tegenstander uitkwam en de 4-0 op het scorebord liet aantekenen.

Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter af. Een sportieve wedstrijd, mooi voetbal en een goede opponent 3 punten afsnoepen. Dat smaakt naar meer. Moet wel gezegd worden dat Hauwert gewoon een zeer goede ploeg is die nog veel punten gaan pakken. Tevens pakten ze in de 3e helft genoeg goudgele rakkers en konden ze ook daar aardig meekomen. Het werd daarna nog lang gezellig in de Roode leeuw. Volgende week weer een hele andere Koek. Dan wederom een thuiswedstrijd, maar tegen het Rooms Katholieke EDO uit Avenhorn. Een tegenstander die Hauwert ook op een gelijkspel hield. Dus rekening houden met een getergd EDO.
Als de weergoden ons wederom goed gezind zijn hopen we weer op de steun van onze trouwe supporters. Ik groet u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken