Keeper Loek Groot houd Valken 2 overeind, beloning 3 punten!!

Vandaag een uitwedstrijd tegen ZAP 3 welke met één punt minder op de 11e plek stond in de poule.

Een wedstrijd wordt dan wel op zondag gespeeld, maar begint voor trainers al vele dagen eerder en bestaat vooral uit bellen, regelen van spelers, wie in één en wie in twee………

Al snel werd duidelijk dat het tweede elftal wederom personele problemen zou gaan krijgen (Rick, Jos, Mats, Jelle, Robert, Frank allen geblesseerd en Wietse.S had interlandverplichtingen in de zaal), maar omdat alle overige senioren gewoon moesten voetballen, moest er uitgeweken worden naar de A junioren die zelf om 14:30 uur zouden spelen.

Zaterdag overdag kreeg ik de naam Rick Vriend door en Mark kwam bij mij thuis zijn pas afleveren.
Vervolgens kreeg ik een belletje van Opa Daalmulder dat het voor hem niet ging gebeuren vanwege liesklachten…….

Dit keer kreeg ik de naam Twan Koster door van Mark en zijn pas werd zaterdagavond wederom afgeleverd aan huis……..
Met ook nog een Camilo die de laatste tijd regelmatig invalt konden we zondagochtend met een redelijk gerust hart richting Breezand!! (13 man)

Met een pittig windje in de rug begonnen we om 11 uur aan een voor beide ploegen belangrijke wedstrijd.

Zoals de laatste weken maakte we ook vandaag de afspraak om de eerste 15 a 20 minuten vol druk te zetten en met de wind in de rug ging dat best lekker.

Al snel kregen we kansen, maar helaas werden deze nog niet benut.
In de 8e minuut een aanval over rechts die eindigde met het terugleggen van de bal op de inkomende Camilo……………
Hij was het die met een vlammend (ppppfffffff) schot de 0-1 op het scorebord zette!

ZAP kwam niet onder de druk vandaan en kansen werden aaneen geregen, maar ook zeker door de vervelende harde wind en zo kon Valken profiteren.
In de 21e minuut was het een aanval door het centrum waarbij Rick Besseling een perfecte bal gaf op de doorgelopen Edgar en met één voetbeweging de bal hard langs de keeper van ZAP schoot: 0-2.

Vanaf dat moment zakte Valken in en kwam ZAP aan voetballen toe en werd steeds gevaarlijker ondanks de wind.
Maar net als vorige week stond Loek attent te keepen en hield Valken overeind en werd de 0-2 zelfs de rust mee ingenomen.

Rick had weer last van zijn enkel en moest het strijdtoneel verlaten en Camilo kon nog max 15 minuten.
Twan kwam erin voor Rick en na 15 minuten zou Chris ook zijn opwachting maken voor Camilo.

Vanaf het beginsignaal van de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar ons doel en kwamen wij er niet meer aan te pas.
Wederom door een uitblinkende Loek die met fantastische reddingen De Valken op de been hield was het na 65 minuten nog steeds 0-2 en gingen we er in geloven!

Helaas in de 71e minuut kreeg ZAP toch waar het al een tijdje recht op had en kopte de spits de bal hard achter Loek en stond het opeens 1-2 met nog 20 minuten op de klok.

Het was alleen nog maar tegenhouden en wegwerken van alle ballen.
ZAP werd er moedeloos van dat ze de bal er niet in kregen of Loek op hun weg tegenkwamen.

Heel langzaam kwam het eindsignaal in zicht en de ene na de andere blessure werd in scene gezet om tijd te rekken.
Toen ook Jeen op de grond plofte en bleef liggen, geloofde de scheids het wel en liet doorspelen hahahha

Na 94 minuten klonk het fluitje en was de vreugde groot en was het een teamprestatie van formaat welke geleverd was.
Tel daarbij het goede keeperswerk op van Loek en je komt op wederom een heerlijke zondag uit!

Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden hebben we de onderste plek met een verschil van vier punten achter ons gelaten! (op dit moment 10 punten uit 8 wedstrijden!)

Volgende week thuis tegen het hoog geklasseerde Spartanen 2 en hopen we op een grote publieke belangstelling!