A1 doet aan klantenbinding

Buienradar.nl is zo langzamerhand na devalken.com en bigboobs.com de meest bezochte website op mijn computer. Iedere zondagochtend open ik vol vrees de gordijnen van mijn slaapkamer en aanschouw vervolgens het vertrouwde beeld van plassen op de weg en donkere dreigende wolken hoog in de atmosfeer. Vervolgens ga je de eerder genoemde website langs voor meer info. Daarna volgt het inmiddels traditionele belletje met de collega Coach. En daarna is het wachten. Het verdict viel uiteindelijk om 10:29. Gelukkig in ons voordeel: er zou gevoetbald worden. Ik wil daarom meteen van de gelegenheid gebruik maken om Arnold en Jaap te bedanken voor hun hulp.

Want ja. De mannen van de A1 hadden al het nodige pech gehad met afgelastingen. Dus een kleine meevaller op dit vlak konden we goed gebruiken. Ditmaal geen last van het moeten verhuren van spelers. Valken 2 had namelijk wel pech. Veld A kon maar 1 wedstrijd aan. Alleen Jari ontbrak vanwege een enkelblessure. Verder hadden we dus 13 fitte jongens.

Mike zorgde voor een lekker ontbijtje. De broodjes smaakten weer lekker en hoewel de voorbereiding dus deels in het water viel, gingen we in ieder geval met volle magen het duel in. Tegenstander van de dag was St George. Deze ploeg is later bij ons in de poule gekomen in de plaats van De Blokkers. De Spierdijkers kenden geen gelukkige start met 2 nederlagen. Wat wel opviel was dat ze tegen koploper Spirit de schade beperkt wisten te houden: 2-3. Oppassen dus.

De opstelling kende geen verrassingen. Met zoveel multifunctionele spelers in het team kun je het ook niet fout doen als coaches. Het enige wat we geleerd hebben is om Twan geen voorstopper te zetten. Gelukkig hadden we nog 10 andere posities om uit te kiezen, waaronder het reservebankie. Kor begon ook als reserve. Bij het eerste wel te verstaan. Hij mocht naar ik heb vernomen ook nog zijn debuut maken, en dat op 15-jarige leeftijd.

Dat was latere zorg. Eerst onze wedstrijd. St George begon nog wel voortvarend aan het duel. Binnen 2 minuten telde ik al 2 aardige kansen voor de uitploeg. Ik moet ze hiervoor dankbaar zijn, want de mannen van Valken waren meteen wakker. Na 5 minuten was de kansenverhouding al 3-2 voor De Valken. We combineerden ons meerdere malen eenvoudig door de broze Spierdijker defensie. Met name de gedreven Jeroen was helaas wat ongelukkig in de afronding waardoor de 0-0 nog even stand hield.

Dat duurde tot de 24ste minuut. Rick vond met een mooie voorzet Jelmer bij de 2de paal die al zwevend in de lucht (er paste een krant onder zijn schoen) de bal binnentikte. Even later scoorde Jaap P. op aangeven van Kor de 2-0 waarmee een vroeg einde leek te komen aan de dadendrang van St George. Overigens stond Jaap volgens de tegenstander buitenspel. Volgens Jaap en scheidsrechter niet. Typisch gevalletje van: zal in de uitwedstrijd niet zo meezitten denk ik…. Scheids Peter, die prima floot, constateerde daarna een buitenspelval bij Valken En toen waren de Spierdijkse rapen helemaal gaar.

Achteraf waren deze schermutselingen allemaal voor niets. Valken liep simpel uit naar 5-0. Rick zag een voorzet in 1 keer in doel vallen. Of was het nou wel zo bedoeld Rick? Daarna was hij uitermate koelbloedig in de zestien en scoorde na het omspelen van een verdediger en de doelman. Jacco maakte het kwintet vol met een rake kopbal na een echte Twan-voorzet. Tegenvaller was het uitvallen van Pascal. Omdat ook Jeffrey in feite niet helemaal fit was, waren we nog maar met 11.

Overigens was het spelniveau heel aardig. Er werd veel voor de simpele oplossing gekozen. K zag kaatsjes, doorlopen, achterlangs en doorbewegen. Er werd even te weinig te zijkant gezocht en het was weer muisstil in het veld. Een beetje coaching en we maken het elkaar nog veel makkelijker.

Maar goed. De 2de helft was er van een wedstrijd geen sprake meer. St George deed misschien wel wat het kon, maar was gewoonweg op bijna alle fronten een beetje minder dan Valken. De uitploeg had geluk dat vele kansen nog werden gemist. De palen en lat moesten flink wat geweld trotseren. Wel jammer dat Rick uit de wedstrijd werd geschopt. Dat is nooit nodig, maar nu al helemaal niet. Gelukkig was Jeffrey bereid om zijn pijnlijke rug een beetje los te lopen in het veld. We hopen voor Rick en ons dat de schade mee zal vallen.

Rick was even daarvoor nog verantwoordelijk voor de 6-0. Hij wordt steeds rustiger voor de goal. Ballen gaan niet meer in het vangnet, maar worden nu secuur in doel gestift. Heerlijk om te zien. Tijdens zijn actie waar hij geblesseerd raakte vond hij nog wel Jacco die Kor bediende voor de 7-0. Toen nog een leuk moment voor Jeroen. Meerdere malen was hij ongelukkig in de afwerking, maar zijn 5de grote kans tikte hij dan toch binnen. Wat hij misschien niet zag was een Coach die dol van vreugde het veld in rende. Als notoir kansenmisser weet ik namelijk wat hij heeft moet doormaken.

Het slotakkoord was voor Twan. Natuurlijk had hij moeten afspelen, maar dat vergeven we hem maar. 2 doelpuntjes waaronder dus de 10de van de wedstrijden komen op zijn naam. Er was nog wel hattrick. Een assist-hattrick wel te verstaan. Onze Kor was de aangever bij zowel de 8-0, 9-0 als de 10-0. In totaal “scoorde” hij 5 assists vandaag. De veelvraat voert daarmee na vandaag zowel het topscorers- als het assist-klassement aan. Ik daag de anderen uit om het hem lastig te maken.

Eindstand 10-0. St George was een sympathieke maar matige tegenstander vandaag. Valken speelde lekker, meestal gedisciplineerd en vermaakte het publiek met mooie aanvallen en kolderieke taferelen voor de goal. De Bali bonuspot werd lekker gespekt. Ook nog lekker meegenomen.

Volgende week hebben we een vrije zondag. Waarschijnlijk kunt u de jonge helden bij andere teams bewonderen. De week erna spelen we een leuke wedstrijd tegen de huidige koploper en buurman Spirit’30 . Ik ben wel zo chauvinistisch om te voorspellen dat wij in staat zijn om het ze lastig te maken. En het balletje kan raar rollen in Hem. Dat weet ik uit eigen ervaring.
Komt dat zien. Komt dat zien.

Groet,
Koots.
***
29 november: Bali-linking feest Valken A1. Locatie: Oude Valkenkantine.
Officiële aankondiging wordt zeer binnenkort verspreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken