Matig Valken verliest terecht van Grasshoppers

Valken verloor gisteren voor de 2e keer dit seizoen in eigen huis. Grasshoppers die bij winst op gelijke hoogte van de rood-groenen zouden komen won terecht. Valken gaf niet thuis en zag op pijnlijke wijze de Hoogwouders 3 punten mee naar huis nemen. Het zout werd nog even dieper in de wonden gewreven nadat bleek dat Andijk en Woudia ook hun eerste nederlaag leden. Valken had dus zeer goede zaken kunnen doen bij winst en Andijk op 2 punten naderen. Scorebord journalistiek noemt Co Adriaanse dat ook wel, maar gelukkig ligt alles nog open want er moeten immers nog 15 wedstrijden gespeeld worden, dus alles is nog mogelijk

De voorbereiding op de wedstrijd was ook niet je-van-het. Om 10:19 uur de eerste berichten dat het afgelast zou worden, of toch niet, even de consul afwachten. Valken 2 ligt eruit, maar Valken A1 gaat door. Het blijft wel droog, het blijft niet droog, nou 11:30 nog maar eens keuren. Consul – A in discussie met Consul- B. De een zegt doorgaan en de ander zegt aflassen.?????? Dan mag de scheidsrechter het beslissen. Die liet deze (op papier) topper niet aan zijn neus voorbij gaan. Dus werd de knoop doorgehakt om te spelen. Op dat moment moet de knop dan ook om zijn en iedereen met de neus dezelfde kant op staan. Toch speelde dit ongeacht toch in de koppies van sommige jongens. En ook trainer Kuiper vond de manier van handelen “ wel-niet’’ erg vervelend
Effin.
Patrick stond in burger langs de zijlijn, de aanslag op de kuiten van onze linksback van vorige week had hem- en ons geen goed gedaan. Te veel last, hopelijk sluit hij snel weer aan. Voor de rest was iedereen aanwezig. Valken begon net als vorige week niet scherp. Het snelste tegendoelpunt werd na vorige week verbroken dan wel niet geëvenaard en zo stond het na 5 minuten spelen 0-1 voor de gasten. Bij een spelhervatting was de organisatie van Valken even weg. De spits die vrij kon doorlopen was iets eerder bij de bal dan Paul en kon zo het leer onder de doelman in het doel schuiven. Na de goal bleef Valken slordig. Mensen werden niet bereikt, ballen kwamen niet aan en veel duels werden verloren. Grasshoppers daarin tegen was feller, scherper en vaak werd ook de 2e bal gewonnen. De eerste 25 minuten had Valken weinig in te brengen. In deze fase kreeg Grasshoppers nog een aantal mogelijkheden, maar stuitte het op de Valken doelman. Eenmaal pareerde de Valken Doelman de bal op een plek waar je als man niet geraakt wil worden en waar je beslist een toontje hoger van gaat zingen, maar gelukkig doet een natte spons wonderen.

Na een half uur kreeg Valken ook een aantal mogelijkheden. Niels T kwam door over links en trok de bal voor het doel, helaas voor hem ging de bal langs een mêlee van benen en wist niemand het leer tegen de touwen te schieten. Even later leverde diezelfde Niels T een bal uit de scrimmage van randje 16 richting bovenhoek. Helaas voor hem kon de boomlange Hoogwoudse doelman de bal sierlijk uit de hoek plukken. Ook aan geluk ontbrak het deze dag. Lennart kon van dichtbij de doelman nu wel passeren, maar stond de paal in de weg.

Na de rust, kwam Valken iets beter in z’n spel, maar Grasshoppers zette daar het fysieke geweld tegenover, iets waar Valken in de toekomst toch ook eens mee om moet gaan. Er moest wat geforceerd worden. Mathieu schoof door en Valken ging risico nemen. Het gevaar loert altijd wanneer er balverlies wordt geleden, dat achterin alle registers open liggen voor de tegenstander. Er werd balverlies op het middenveld geleden en voorin werd de spits bereikt, deze legde af op zijn meegekomen collega en de 0-2 was een feit. Met nog 10 minuten te spelen was het verzet gebroken van Valken. Grasshoppers had zelfs 0-3 kunnen maken, maar deze kans was aan de spits niet besteed, het zou ook teveel van het goede zijn geweest. Maar feit was wel dat Valken tekort kwam deze dag. En daar moet je ook eerlijk in zijn. Grasshoppers kwam vandaag sterker voor de dag dan Valken. Positief punt en vermelding waard is het Valkendebuut van Cor Mantel. Dit jonge talent van 15 jaar, speelde 10 minuten mee en deed dit met verve, Rustig aan de bal en fysiek kan deze jongen ook aardig meekomen. Tevens leverde Cor na een aanval over links een afgemeten voorzet op Lennart af. Alleen zijn kopbal miste de kracht om de Hoogwoudse goalie te verschalken.

Volgende week moet Valken weer aan de bak, dan staat de eerste burenruzie van Drechterland op het programma. Woudia is de opponent. Woudia verloor van Hauwert en wil dit koste wat het kost voor eigen publiek goedmaken. Een sabbatical –week zit er voor Valken dus absoluut niet in. En met aanloop voor de aankomende weken met Woudia, Strandvogels en Andijk op de Kalender, moet Valken zoiezo keiharde (trainings)arbeid leveren om dit alles tot een goed einde te brengen. Ik twijfel er niet aan. As zaterdag, feest met de opening van het nieuwe gebouw, laten we dat feest een vervolg geven op zondag na 16:00 uur.

Hastalapasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken