Valken 2 kan weer een puntje bijschrijven!

Vandaag een leuke wedstrijd op het programma, namelijk tegen VVS’46 uit het prachtige Spanbroek.

Onze negende competitiewedstrijd en ook evenzoveel keer een nieuwe samenstelling van het spelersmateriaal en konden wij vandaag Jelmer Vriend, Mark Dop(!) en Camilo v Vlimmeren verwelkomen om een partijtje mee te spelen.

Op de zondagochtend zelf nog even een afberichtje van Rick Raven (ziek) en zo gingen we alsnog met maar 13 man, waarvan 3 niet fitte spelers, op weg naar VVS.

Tijdens de wedstrijdbespreking in de kleedkamer heb ik de heren er op geattendeerd dat VVS’46 op hun site een artikel hadden geplaatst waarin stond dat Valken 2 bij uitstek de degradatiekandidaat nummer één zou zijn!
Dit artikel had ik vergroot, uitgeprint en op de deur van de kleedkamer geplakt zodat iedereen het goed kon lezen.

Omdat VVS op het moment van spelen 3 punten onder ons stond en met een wedstrijd meer, konden we ze vandaag echt pijn doen door hier te winnen!

Onder de leiding van een hele relaxte scheidsrechter ving de wedstrijd om 11:30 uur aan en ontspon er meteen een open wedstrijd.

Vanaf de aftrap probeerde Valken alles voetballend op te lossen en VVS’46 hanteerde de lange bal richting hun spitsen.
Kansen aan beide kanten waarbij de grootste toch wel voor Opa Jos was die de keeper uitspeelde, maar toen net als Sigthorsson van Ajax, de bal knullig naast het doel deponeerde.
Uiteraard kreeg de ploeg tijdens de rust uitleg hoe deze misser tot stand kwam……….het veld, bal en inspeelpass waren niet in orde…….!!

In de 20e min viel Marc Zwagemaker (opnieuw) uit met pijnklachten aan beide knieën en werd vervangen door Rik Besseling.

Na een half uur gespeeld te hebben kwamen we door een prachtige goal van Mark Dop op voorsprong, maar de grensrechter van VVS had het lef deze mooie aanval als buitenspel te beoordelen.
Een werkelijk schandalige beslissing en de scheidsrechter kon niet anders dan het doelpunt af te keuren.
Derhalve werd de rust bereikt met een brilstand 0-0

Iedereen was het ermee eens dat we gewoon zo moesten blijven voetballen en we ook iets beter waren.

Een ludiek moment tijdens de rust wat zeker even vermeld moet worden: we klaagden dat hun grensrechter zoveel vlagde en dat Chris (onze grens) dat dan ook maar moet gaan doen……waarop Rik Besseling zei: “nee natuurlijk niet want nu staat hij toch aan onze kant”!…………iedereen werd stil en hield zijn adem in……..waarop Rik zei “of wisselt een grensrechter ook van kant”?
Grote hilariteit was het gevolg en Rik werd een tikkie rood en had natuurlijk spijt van zijn opmerking! (bij betaald voetbal had je gelijk gehad Rik!)

Net bijgekomen van dit fantastische moment werd er op de deur geklopt, maar voor de scheids wel erg snel dus waren we allemaal in spanning……….want wie zou dat zijn??
Na nog een paar klopjes ging de deur open en………………..moesten we allemaal eens heel goed kijken en bleek het onze eigen grapjas Mike te zijn!!

Ook de tweede helft hetzelfde spelbeeld, kansen aan beide kanten, maar nu waren de mooiste voor VVS’46…….

In de 67e minuut gebeurde dan toch waar we allen bang voor waren, een tegendoelpunt 1-0.

Heel lang kon VVS er niet van genieten want in de 69e minuut was het Mark Dop die geklungel in hun defensie keihard afstrafte 1-1.
Zijn reactie: “ook cadeautjes moet je uitpakken” ……….

Daarna nog over en weer wat speldenprikjes, maar de wedstrijd hobbelde gewoon naar de 90e minuut en konden beide partijen wel leven met een puntendeling.

Dit resultaat is niet slecht en betekent ook dat we voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen zijn!!

Volgende week thuis tegen titelkandidaat Spartanen 2 en hopen dat veel publiek aanwezig zal zijn om ons te ondersteunen!

Een extra vermelding: uitstekend optreden van A junior Jelmer Vriend!