A1 met halve kracht nog altijd veel beter dan Zouaven A2

Afgelopen vrijdag werd met een feessie in de oude kantine de reis naar Bali ingeleid. Een mooie opkomst, leuke aankleding en goede DJ: kortom, het was spatzuiver. Dat geschreven hebbende keur ik niet alles goed wat zich vooral in de late uurtjes heeft afgespeeld. Maar goed, ik wil vooral met een goed gevoel terugdenken aan een geslaagd avondje. Alle bezoekers wil ik namens de ploeg bedanken voor hun komst en verteringen.. 

Zo’n feestje is niet alleen leuk, het is ook leerzaam:
1) DJ Mike en MC Jaap kunnen een aardig plaatje draaien;
2) Bram zou een hele goede deurportier zijn bij een louche nachtclub;
3) Jeffrey is het brein van het team (hij won de A1-Bali quiz)
4) Pascal scoort er lustig op los (maar dan alleen buiten het veld);
5) MC Jaap klust in de weekenden bij als bardanser;
6) De feestlampen van Van de Rol Electrotechniek kunnen wel tegen een stootje… of 10 stootjes
7) De klok niet.

Goed. Dan denk je als Koots. Die gasten hebben vrijdag zat had. Die liggen zaterdag allemaal na studio sport te bed. En dat is al laat zat tegenwoordig. Ik zat tenminste knikkebollend Heracles – Utrecht te kijken.

Helaas, ik had het mis. In ieder geval een deel van het team gebruikte jammer genoeg het feest als opwarmertje voor de zaterdag. Enkele spelers hebben de zon zien opkomen vanmorgen. Aan de ene kant schrijf ik dit met het nodig respect, want je moet het maar kunnen volhouden. Dat red ik niet eens met oud & nieuw. Aan de andere kant is dit natuurlijk niet de beste voorbereiding voor een goede prestatie. Om 10:18 telde ik pas 8 spelers. Het was weer een vruchtbaar ochtendje voor de boetepot… 1 zeker teamlid moest uit bed gehaald worden. Toch weer 5 euries boete. Ik benader het maar positief, je moet wat.

Catering werd verzorgd door Jaap van Leijen. Helaas kon ondergetekende hier niet van genieten omdat ik nog 1 helft bij de Veteranen meehobbelde. Zonder succes overigens, maar dit terzijde.

Toen de mannen de tas hadden gevonden (hij stond gewoon in de kleedkamer) mochten 13 spelers hun tenue aantrekken. Jeffrey en Jari waren nog altijd geblesseerd. Hopelijk zijn op tijd fit voor dé trip. Tegenstander van de dag was De Zouaven A2. Niet bepaald een tegenstander waar wij wakker van moesten liggen getuige de resultaten tot vandaag.

De start van de wedstrijd was gelukkig wel scherp. Na 10 minuten telde ik al 5 kansen in mijn boekie. Jammer dat Rick de schoenendoos nog om zijn schoenen had zitten, anders had de ploeg al snel op rozen gezeten. Even later was dit probleem verholpen want hij stuurde Kor met succes de diepte in. Onze spielmacher plaatste de bal vervolgens leep in de linkerhoek waar de keeper een schot in de andere verwachtte.

De 1-0 werd rap gevolgd door de 2-0. Die werd gemaakt door Bardanser Jaap. Hij pikte de bal af van de laatste man die duidelijk niet had gerekend op de fel jagende linkerspits. Alleen voor de keeper legde Jaap de bal netjes in het hoekie met buitenkantje links. De 3-0 was een prooi voor Rick op aangeven van Kor. Daarnaast telde ik nog een aantal goede kansen. Deze fase werd gekenmerkt door snel positiespel en scherp verdedigen. Het deed ons denken aan de topprestatie van vorige week.

Na de 3-0 sijpelde er nonchalance en maagzuur in de hoofden van de spelers. Zouaven kreeg zowaar kansen op doelpunten. Dit kwam mede door de extreem aanvallende speelstijl van Valken. Zo’n spelletje is alleen effectief als je gedisciplineerd verdedigd en snel omschakelt bij balverlies. Gedurende de 1ste helft konden het middenveld en aanval dit niet meer opbrengen. Resultaat: 2 tegendoelpunten. We mochten blij zijn dat het hierbij bleef en dat Jaap van Leijen er vlak voor rust nog eentje inprikte op aangeven van Jeroen die verdienstelijk speelde op “4”. Heel zenuwachtig werden de Kootses nog niet, behalve dan van de slidings van Bram in de zestien. Niet meer doen Bram.

Over de rust zullen we het maar niet uitgebreid hebben. De thee smaakte lekker. De 4-2 van Zouaven was buitenspel. Daar waren we het over eens. “Want met FIFA’13 werd hier ook voor buitenspel gefloten”. Tja, had ik even een generatiekloofmomentje ….

De 2de helft begon als de eerste met een ijzersterk Valken. Kor was tweemaal succesvol. De 5-2 was een mooi doelpunt en dan met name door de combinatie met Jaap van Leijen in de zestien die hieraan vooraf ging. Stiffie van Kor was ook niet onaardig..De 6-2 was een lelijke rebound na een missertje van de doelman, maar die tellen ook. Ook voor de bonus!

De 2de helft werd daarna een stilleven met een nachtkaars en slapende honden. Zouaven was gewoonweg te slecht. Ook tegen een niet geweldig Valken. Er waren 2 mannen die het beste voor laatste bewaarden. MC Jaap ontpopte zich in het laatste kwartier als Koning Goaltjesdief. Met 2 treffers schroefde hij zijn seizoenstotaal op naar 6. DJ Mike onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen waardoor de uitslag een voetbalkarakter kreeg en geen handbalachtig aanzien kreeg.

Tegenvaller was het uitvallen van Jesse met een knieletsel. Dat wordt hopen op een snel herstel voor volgende week jongen.

Eindstand 8-2. Toch nog een heel verhaal voor zo’n weinig inspirerend duel. Sorry hiervoor.
Volgende week wacht ons Medemblik. Opnieuw thuis. Daarna is het tijd voor ……Bali!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken