Helden niet opgewassen tegen sluw 1e veteranenteam

Onder het toeziend oog van een flinke hoeveelheid toeschouwers werd gisteren op het B-veld een historische wedstrijd gespeeld. De helden ontvingen hun eigen clubgenoten: Veteranen 1. Ivo, Edwin en Jaap lieten dit duel aan zich voorbij gaan zodat we alsnog 5 wissels hadden. Een heel ander gezicht bij Ve.1 die in de persoon van Mark Dop een extra speler moesten regelen om überhaupt maar een wissel te hebben.

Voorafgaand een teamfoto van de helden en op speciaal verzoek van de heren van Vet. 1 ook nog even met z’n allen op de gevoelige plaat vastgelegd. Het duel stond onder leiding van Theo Visser. Om half elf floot hij voor € 90,00 – de prijs die Axel Meissen betaalde tijdens de sportveiling – de eerste maal. Theo had zelfs nog twee grensrechters meegenomen in de personen van Kryn de Groot en Niels Laan.

De helden speelden vandaag in een 4-4-2 formatie. Dit alles om de aanvalsgolven van Vet. 1 maar wat in te dammen met een verstevigd middenveld. Dit werkte op zich prima, Vet. 1 was weliswaar beter, tot echt uitgespeelde kansen leidde het nog niet. Helaas kwamen we door deze tactische aanpassing zelf ook niet echt aan aanvallen toe. Martin en Erwin konden te weinig gevaar stichten tegen het kwartet Karim, Piet, Wilfried en Willem.

Ondanks dat het achterin wel redelijk stond, is de voorsprong na een kwartier voor de bezoekers wel terecht. Marco Bakker kan voorgeven op Joris, deze kan bijna niet bij de bal maar de inzet is net voldoende om eerder bij de bal te zijn dan Doelman en ook Rob kansloos te laten.

Knakt er iets bij de helden? Nee, niet echt. Tegen het einde van de eerste helft komen de helden beter in het spel. Een paar corners, een schitterend schot van Michel op de paal buiten bereik van Theo Hofland. Helaas gaat de bal er niet in. Ook niet na de beste aanval vlak voor rust. Vanuit het middenveld wordt Mark bereikt, die kan randje 16 nog afgeven op Marc. Zijn inzet wordt echter goed gepareerd door de attente Theo.

De rust in met 0-1 stand, wellicht dat onze conditie ons in het tweede bedrijf kan helpen om een resultaat neer te zetten. Helaas, ’t zit er niet in. Marc heeft bijna een kans, maar Theo grijpt opnieuw goed in. Daarna is het met de aanvalsdriften van de helden wel gedaan.

Vet. 1 is simpelweg de betere formatie. Het merendeel van hun formatie heeft jarenlang deel uit gemaakt van de selectie van Valken. Zet daar tegenover een bak vol Valken 4 en 5 ervaring en je weet genoeg. Als je het dan op techniek niet kan winnen, dan moet de beuk er maar in. O.a. Martin, Marc, Erwin en Doelman (10 min. tijdstraf) laten zich in dit verband niet van hun sportiefste kant zien.

2 van die overtredingen zijn ook direct aanleiding tot mooie treffers. Eerst mag Gerard Laan aanleggen vanaf een metertje of 18. Prima in de kruising geschoten. Niet veel later mag Joris Groot de trap nemen. Hij vindt het gaatje rechts langs de muur, vlak boven de grond.

3-0 achter met nog een paar minuten, ’t houdt niet over. De 4-0 volgt ook nog als Peter rechtsachterin flink onder druk wordt gezet door Gerard en Sjaak en de bal uiteindelijk wederom bij Joris belandt. Die laat wederom zien koelbloedig te kunnen handelen.

Eindstand 0-4, na de bekernederlaag van vorige week nu dus ook een competitienederlaag.

De derde helft werd een tactisch schouwspel waar uiteindelijk gezamenlijk werd nagesproken over het duel. De return volgt later dit seizoen. Dan moet er iets aan ons strijdplan worden aangepast om aanspraak te kunnen maken om meer.

Topschutters 13/14:
Martin: 10
Dennis de W.: 6
Jeroen: 3
Doelman: 2
Michel: 2
Nick: 2
Jaap-Jan: 1
Edwin: 1
Mark: 1
Niels: 1
Marc: 1
Dennis D.: 1
Richard: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken