Slechte generale Valken 1 tegen Victoria O

Gisteren speelde Valken zijn laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar. En het was er eentje om snel te vergeten. Valken deed zichzelf veel te kort en bleef slechts steken op 1-1 tegen het nietige Victoria uit Obdam. Daar waar de top-4 elkaar het leven zuur zou maken, was de opdracht voor de rood-groenen duidelijk, namelijk winnen. Dit lukte niet en het voelde als een verlies, slechts 1 puntje en daarmee deed Valken zichzelf te kort en daarmee slechts een speldenprikje uitdeelt aan de concurrentie

De voorspellingen waren niet best, er was louter slecht weer in opkomst voor de zondag. Daar had Valken geen boodschap aan, want er zou gevoetbald worden. Victoria beschikt namelijk over een kunstgrasveld. Kunstgras en ondergetekende zullen nooit vrienden worden. Sterker nog, ik vind het reinste competitievervalsing, maar dat is persoonlijk mensen. Wetende dat er nog 3 wedstrijden op deze ondergrond in het vooruitzicht liggen, zal ik mij in dit lot moeten berusten.

Effin

Valken begon aller aardigst aan de wedstrijd en zonder echte kansen te creëren, had Valken een overwicht en kreeg men ook de gelegenheid van Victoria O om de bal naar hartenlust rond te spelen. De Obdammers beperkten zich ook dan tot tegenhouden. Sam die een puike wedstrijd speelde kwam na 20 minuten door over de rechterkant, de kleine middenvelder slalomde zich een weg door de oranje-zwarte defensie, maar de voortzetting was nog niet doeltreffend. Maar na 30 minuten veroverde diezelfde Sam de bal weer. Dribbelend over rechts trok hij naar binnen en stak de bal prachtig op de vrijstaande Lennart. Zijn voorzet was prima op maat en hij bediende Christiaan bij de eerste paal, die knap voor zijn directe tegenstander kroop en de 0-1 binnentikte. De eerste kans werd zowaar (in tegenstelling tot vorige week) direct benut en Valken zat op rozen. Een smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Niels. Hij kwam vervelend neer op de enkel en kon niet verder spelen. Zijn vervanger was Wietse en die zou de rest van de wedstrijd volbrengen.

Dit was een fase waarin Valken even zoekende was. Tot 2 maal toe kreeg Victoria de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Een lage voorzet vanaf rechts werd door iedereen en alles gemist, gelukkig stond het vizier van de rechterspits nog niet op scherp en kon Paul redding brengen. Een aantal minuten later was het wederom de rechtsbuiten die een mogelijkheid onbenut liet doordat hij de bal vanuit buitenspelpositie in het doel schoot. Ook dit feestje ging niet door. Valken kreeg hierna nog 2 grote mogelijkheden. Eenmaal was het wederom Lennart die Christiaan een aardige mogelijkheid gaf, maar hij miste, echter rolde de bal bij de 2e paal voor de voeten van Erik die de bal tegen die zelfde paal deed belanden. Enkele momenten later was het Rick die Lennart nog bediende, maar daar waar hij aan had moeten nemen, besloot Lennart het in een keer te proberen. Helaas ging ook deze kans verloren.

Rust
In de kleedkamer was iedereen het er over eens dat er op deze manier doorgegaan moest worden. Geen vuiltje aan de lucht en zo trad Valken ook aan in het 2e gedeelte van de wedstrijd. Echter moet gezegd worden dat Victoria de tweede helft uit een ander vaatje tapte. Niet dat het spel van de Obdammers goed was, maar men werkte naar hartenlust. Dit resulteerde binnen 10 minuten in 5 corners voor de oranje-zwarten. 1 corner zorgde ook voor gevaar, bij de 2e paal kon een pion uit Obdam geheel vrij inkoppen, gelukkig deed hij dit recht in de handen van de keeper, maar dit was een waarschuwing aan de kant van Valken.

Dat de 1-1 uiteindelijk viel kon de Valkenverdediging zichzelf verwijten. Mathieu verslikte zich in de opbouw en via de carambole kwam de bal bij de rechterspits terecht. Op de achterlijn werd Sam eenvoudig uitgekapt en tot overmaat van ramp werd zijn inzet via het been van de ( puik spelende!!) Sam van richting veranderd. Paul en Nobi konden het onheil op de doellijn niet voorkomen en zo stond het ineens 1-1.

Valken was even de weg kwijt maar herpakte zich en creëerde nog een aantal kansen. Erik trof voor de 2e keer de paal in de wedstrijd en Christiaan scoorde op aangeven van Rick, maar stond randje (wel of niet) buitenspel. Schoten uit de 2e lijn van Mathieu en Rick konden de Obdammer muur ook niet slechten. En zo kwam het einde van de wedstrijd inzicht. Valken kwam nog goed weg, maar een schot werd via de lat tot corner verwerkt. Na het eindsignaal was de teleurstelling op de gezichten van Valken af te lezen, dit voelde als verlies. Al moet gezegd worden dat Victoria op basis van werklust in de 2e helft misschien een punt verdiende. Dat neemt niet weg dat Valken meer kwaliteit heeft dan de Obdammers en gewoon had moeten winnen.

Volgende week de laatste wedstrijd van het jaar. Ook niet de minste, want dan komt de koploper op bezoek. Andijk zal de laatste tegenstander zijn van dit kalenderjaar. Valken zal nogmaals secuurder met de kansen om moeten gaan, want Andijk zal de deur niet wagenwijd open zetten. Het is wel een ploeg dat voetbalt en dat ligt Valken vele malen beter.
De generale repetitie van gister was een slechte, vaak is de uitvoering dan wel goed en valt alles op z’n plek. Laat ik dit cliché er dan maar tegenaan gooien en hopen dat dit dan ook volgende week het geval is. Hoopt u met mij mee??
Ik hoop u in grote getale te zien op ons prachtige sportpark aankomende zondag

Toedeloe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken