Eerste verlies, maar ook grootste overwinning

Twee opeenvolgende wedstrijden met de grootste verschillen. De ene wedstrijd, tegen Tornado, zou ons eerste verlies betekenen, de ander onze grootste overwinning. Laten we bij het begin beginnen.
Op 22 november stond ons de wedstrijd tegen Tornado te wachten. Een vroege zondagmorgen was het niet; pas om 15.35 uur zou de wedstrijd beginnen.

Van tevoren was het duidelijk dat dit een zware en belangrijke pot ging worden. De meiden van Tornado kennen we al langer dan vandaag en dus was er een zekere spanning al snel aanwezig.

We begonnen de wedstrijd sterk. Door een aantal goede aanvallen, een welbekende pegel van Dieuwertje en een penalty, stonden we al snel 3-0 voor.

Daarna was Tornado aan zet en binnen no time gaf het scorebord een 3-3 stand aan. De fase hierna ging het gelijk op. Wij scoorden, maar zij scoorden ook. Toch wist Tornado net iets vaker te scoren en zo gingen we met een 11-9 achterstand de rust in.

Na de rust scoorden we snel en stonden we met een nog maar minimaal verschil achter. Daarna kwam er een herhaling van de eerste helft: zij scoorden en wij scoorden. Door veel onnodig balverlies wist Tornado toch weer vaker te scoren waardoor zij iets uit konden lopen. Juist dit zorgde weer voor miscommunicaties en meer balverlies.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af en eindigde de wedstrijd met een 18-15 stand in het voordeel van Tornado. Het eerste verlies was helaas een feit waardoor we maar één week hebben kunnen genieten van de koppositie.

Na de verloren wedstrijd tegen Tornado, waren we afgelopen weekend weer klaar voor een overwinning. Tegenstander was Geel Zwart 2, een tegenstander die voor ons nog onbekend was. Zij stonden onderaan, wij op een gedeelde eerste plaats. Op papier zou het een wedstrijd moeten zijn die gewonnen kon worden, maar onderschatten mochten we ze zeker niet.

Na een wat snelle warming up konden we beginnen aan de wedstrijd. We begonnen snel, sterk en we scoorden veel. Tien minuten lang scoorden we elke minuut een doelpunt.

Daarna ging het iets minder hard met de doelpunten, maar we bleven gang maken waardoor het scorebord met een rust een stand kon aangeven van 20-7. Gevaar was dat we nu te makkelijk gingen denken over de wedstrijd; we hadden immers nog niet gewonnen.

De tweede helft ging van start en ondanks de waarschuwing waren we minder geconcentreerd. Vooral in de afronding lukte het even niet. Na een korte fase van weinig scoren, ging het langzamerhand weer beter. Het grootste gedeelte van de doelpunten werd gescoord uit breaks en door het snelle spel raakte de tegenpartij moe.

De doelstelling leek aangepast te kunnen worden en een aantal meiden riep de veertig doelpunten te willen halen. Veel doelpunten werden het wel, maar helaas net geen veertig.

Met een uiteindelijke eindstand van 37-12 heeft in ieder geval ons doelsaldo een flinke oppepper gekregen!