Bali-trip A1: 3de wedstrijd: Kaliasem 1 – De Valken A1 1-1 (1-1)

De derde vriendschappelijke wedstrijd van onze trip betrof een potje tegen Kaliasem. Toch wel een beladen duel. Dat verdient enige uitleg. De oefenwedstrijden zijn georganiseerd door lokale vijand Bululeng. Dit geeft de Bululeng-trainer een hoop status bij de lokale bevolking. Nogal tegen het zere been in van de eigenaar van Kaliasem. Deze hotemetoot beweert normaal gesproken alles te regelen en te betalen. Geld is schaars op Bali, dus geeft het macht. De beste man wist al enkele keren tijdens de vorige wedstrijden de sfeer bijna te verpesten door zomaar uit het niets met veel vertoon de aanwezige mensen luid en streng toe te spreken. We verstonden er geen woord van, maar aan de bange gezichten van de toehoorders te zien, was het niets vriendelijks wat hij te melden had.

Ok. Nu mochten we dus aantreden tegen zijn ploeg. Hij had niets aan het toeval overgelaten. De selectie voor de wedstrijd bestond uit 25 man! Die mochten allemaal in de stromende regen hun warming-up doen terwijl de grote boos staand vanaf de overdekte tribune als een heerser toekeek.

Valken was er helemaal klaar voor. Deze dag hadden we geen zware activiteit in de ochtend gehad. Bovendien waren de mannen helemaal geacclimatiseerd aan de omstandigheden. De regen maakte het ook een stuk koeler. Kortom. No more excuses!

Begonnen we de eerste wedstrijd een half uur te laat, gisteren een goede 10 minuten, vandaag begonnen we 10 minuten te vroeg. Die Balinezen zijn niet echt van de tijd.

En dat konden we zien vanaf minuut 1. De jonge mannen van Valken begonnen voortvarend. Hoewel de grasmat allesbehalve ideaal was, werd er driftig gecombineerd. Daarnaast werd er goed druk gezet op de tegenstander en werden veel duels in ons voordeel beslist. Dat leidde uiteindelijk allemaal tot de knappe 0-1 van Jari. Jaap P. werd door Rick op pad gestuurd aan de linkerkant. De voorzet die volgde kreeg een stuitje mee bij Jari’s aanname. Dat was eigenlijk wel lekker van zo kan hij heel elegant de bal over de keeper wippen. Mooi goaltje op Bali zoals hij het zelf omschreef. En passant verdiende hij nog 15 euro voor het Bali-project.

De tegenstander schakelde een tandje bij. Qua fitheid en techniek is er niets mis met onze opponenten deze week. Overtredingen en “kleine vuiligheden” werden niet geschuwd. De ploeg werd gesteund door het opgekomen thuispubliek. Ieder schot werd gevolgd door luid applaus en gejuich. Zelfs een heuse vuurwerkbom mocht niet ontbreken. Een ware heksenketel.

slecht uitverdedigen leidde de gelijkmaker in. De bal werd overgenomen en direct over onze uitkomende defensie gespeeld. De linksvoor was er als de Balinese kippen bij en verraste Mike met een leep schotje met buitenkantje rechts. Jammer, was niet nodig geweest.

Na rust vochten beide ploegen letterlijk voor de overwinning. Valken kreeg het moeilijker, want Kaliasem bleef maar verse mensen inbrengen. Toch hield de defensie het bij het ene slippertje in de 1ste helft. Bram, Jesse, Jelmer en Pascal wonnen alle duels zodat Mike bijna niets te doen kreeg. Eenmaal brak een middenvelder door maar Mike is ook op Bali ijzersterk bij 1 tegen 1 duels.

Valken kon niet meer brengen dan gevaarlijke vrije van Kor. De doelman wist de inzetten allemaal knap te pareren of de ballen vlogen net naast of over. Helaas wisten wij ondanks alle arbeid geen gaatjes in de Balinese muur te vinden.

Zodoende werd de eindstand 1-1. Het eerste puntje op Bali voor De Valken. Een heerlijke wedstrijd voor het ruim opgekomen publiek. Veel arbeid en de nodige emoties op het veld. Valken heeft er weer een ervaring bij.

De directie sprak haar tevredenheid uit over de vooruitgang van de ploeg en het eerste punt. Toch blijft de situatie van Koots wankel. Een goed resultaat bij het laatste duel zal noodzakelijk zijn om zijn positie te kunnen behouden.

Sabar Sabar
Koots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken