A1 is het even kwijt en verliest van laagvlieger

Het voetbalweer is ons dit seizoen goed gezind. Zo kon het gebeuren dat het inhaalduel tegen De Rijp midden in de winterperiode onder prachtige omstandigheden gespeeld kon worden. Het duel kreeg een speciaal tintje door het afscheid van Kor. Onze topscorer wil de rest van het seizoen voor zijn kansen gaan bij Valken 1. Met pijn in ons hart, maar wetende dat dit het beste is, nemen wij afscheid van onze jongste telg.
Als afsluiting werden we getrakteerd op een luxe ontbijt bij de familie Mantel thuis. Wat een heerlijkheid allemaal. Op deze manier zou ik iedere week wel een speler willen afstaan.

Vandaag misten wij alleen Jacco die met de familie een weekendje weg was. Verder was iedereen aanwezig en fit. Koots waarschuwde de ploeg voor de tegenstander. Weliswaar had De Rijp niet veel punten gepakt, maar de uitslagen vielen nooit hoog uit. Stug noemen wij dat in oud-Hollands voetbaljargon.

Het nakende vertrek van Kor noopte de leiding om alvast wat omzettingen te doen. We moeten immers een alternatief vinden voor de ontstane leegte op het middenveld. Gekozen werd om Jeroen achter de spits te proberen en Twan voor de verdediging.

Vanaf minuut 1 heerste er een serene rust in en langs het veld. Een slecht teken en dat kwam ook wel uit. Het eerste half uur creeerde Valken desondanks een licht overwicht. Grote kansen kwamen er voor Rick en Jeroen, maar beiden schoten veel te wild in vlak voor de goal. Valken werd daarna slordiger en De Rijp werd brutaler. Mike schrok wakker en moest enkele malen redding brengen.

Uit het niets leek Valken toch op 1-0 te komen. Kor zag zijn schot gestopt worden, maar de rebound was voor de alerte Rick die de bal in doel liep. Helaas werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Valken was nog aan het morren over de arbitrale beslissing, maar had De Rijp geen tijd voor. Een snelle diepe bal werd gemist door de verdediging en de spits scoorde netjes.

Nog niets verloren en vol goede moed startten we de 2de helft. De lamlendigheid van de 1ste helft had plaatsgemaakt voor overhaaste aanvalsopzetten en heel veel foute passes. De Rijp speelde beter en had de beslissing moeten maken toen de spits opnieuw alleen voor Mike werd gezet. Ditmaal greep de doelman de bal uit de lucht.

Valken bleef het proberen en ondanks dat het spelniveau er niet beter op werd, bracht de slotfase nog enkele aardige kansen. Jaap vL stuitte op de doelman en Kor en Rick schoten uit kansrijke positie over. Toen ook Jelmer zijn poging over zag vliegen, wisten we dat het vandaag niet zou lukken. De doelpuntenmachine van de A1 was defect en de storingsmonteur kreeg hem niet aan de praat.

Niet getreurd. We wisten al dat de top 2 onbereikbaar blijft. De leiding zal de komende weken verder gaan werken om de “vergeten” afspraken opnieuw op te rakelen. Komende zondag spelen in en tegen Medemblik. We gaan ervan uit dat we het goede voorbeeld voor het eerste zullen zijn.