Vlaggenschip Valken legt Oosthuizen over de knie.

De vooruitzichten waren niet al te best. In het begin van de week bracht een bezoekje aan de Blokkers uitkomst, want het trainingsveld lag er niet al te best bij. Laat ik het zo zeggen dat het trainingsveld er net zo erg bij lag als de oksel van Viola Holt. Zo erg? Ja zo erg. Het kunstgrasveld in Blokker gaf ons de gelegenheid om alsnog lekker te voetballen tegen de plaatselijke FC. Een zeer doelpuntrijk duel. 3-3. Valken was zeer productief die avond, maarliefst 5 van de 6 goals werden gescoord door een Valkenpion.
Effin, donderdag kon het eigen vertrouwde sportpark weer bezocht worden, echter lag het veld er dramatisch bij. En na een uur van watertrappelen vond trainer Kuiper het genoeg. Immers werd de dinsdag al als voorbereiding naar de zondag gebruikt. Want Oosthuizen acteert ook op het groene beton.
De wedstrijddag dan. Trainer kuiper liet 1 keer verstek gaan om in te springen op de vroegboekkorting en genoot van een weekendje Limburg. Niels T, was nog geblesseerd aan de knie en Paul had als gevolg van de wedstrijd Blokkers te veel hinder van de rug en was niet fit genoeg om te starten. Voor hem werd Mike ingevlogen. Na een korte wedstrijdbespreking was 1 ding in ieder geval duidelijk, winst! En voor niets anders zou Valken het doen. De verschillen zijn klein en om die verschillen klein te houden moest er gewonnen worden bij de witte kraaien.

Een fel Valken in de openingsfase, dit resulteerde binnen 120 seconden voor de 0-1, echter zou Christiaan vermeend buitenspel hebben gestaan. En werd onterecht afgevlagd. Valken bleef hierna wel de bovenliggende ploeg. Even later draaide Erik een bal van de zijkant gevaarlijk in de doelmond. Deze indraaier werd door een eigen verdediger van Oosthuizen nog getoucheerd met het hoofd en belande de bal bijna in het doel.

Na 15 minuten liet ook Oosthuizen van zich spreken en dat leverde gelijk gevaar en zowaar een goal op. Balverlies op het middenveld en de linkerspits zette de bal voor en de spits kon tussen Nobi en Chris schitterend binnenkoppen. 1-0. Valken bleef voetballen en raakte niet in paniek. Halverwege de 1e helft maakte Valken dan ook verdiend de 1-1. Rick legde de bal panklaar op het hoofd van Lennard. Laatstgenoemde kopte knap raak. Rust

De 2e helft was het spelbeeld hetzelfde, Valken zette aan en Oosthuizen kwam er zo nu en dan uit. Het was dan ook wachten op een 2e goal van Valken. Een vrije trap van buiten de 16 werd feilloos door Rick binnen getrapt. 1-2! En een schitterende goal. Christiaan gooide niet veel later de deur in het slot door de 1-3 te maken. Er ging wederom een vrijetrap van Rick aan vooraf. De bal kwam via de muur voor de doelmond terecht. Christiaan gaf met z’n hoofd het laatste zetje. 1-3! Hierna voetbalde Valken freewheelend naar het einde van de wedstrijd en kon men na het fluitsignaal van de scheidsrechter wederom 3 punten op haar conto bijschrijven.

Na deze winst stijgt Valken wederom een plek, naar plaats 3 wel te verstaan. Het wordt spannend en het einde is nog lang niet in zicht en er moeten nog heel wat zeemijlen gevoerd worden voordat de haven in het zicht komt. Maar al met al, kan het nog O zo leuk worden in deze spannende competitie. Wederom een grote dank aan het Valkenpubliek dat met een grote opkomst naar Oosthuizen was gekomen. Volgende week natuurlijk weer heel andere koek, Avenhornse wel te verstaan. Als koningwinter nog even op zich laat wachten, dan hopen wij u volgende week weer in grote getale te zien op ons prachtige sportpark.

Ik groet u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken