Valken Dames 1 weer terug op de 2e stek – met kans op meer!

Verslag Valken dames 1 – Victoria O

Het was de tweede keer dit seizoen dat de Dames van Valken Victoria O ontmoetten en uit de vorige wedstrijd was al gebleken dat het een zware strijd zou worden. De vorige ontmoeting eindigde in een stand van 13-15 voor de Dames van Valken maar had net zo goed een overwinning voor Victoria O kunnen zijn. Het was een zware strijd en gelukkig viel het kwartje dit keer onze kant op.

Nu de volgende ontmoeting voor de deur stond, wisten de meiden dus gelijk dat er snel en goed handbal gespeeld moest worden. Victoria O stond voor aanvang van de wedstrijd op de 2e positie en de Dames van Valken stonden op plaats 3, dit wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Helaas konden Linda van het Hoff en Suzan Boon niet deelnemen aan deze wedstrijd maar gelukkig waren Inge Ruiter en Charmaine Boon bereid om hen te vervangen. Ook hadden wij onze kanjer van de week mee (door de scheidsrechter benoemd als puppy) die de wedstrijd opende. Dit deed Jente door een prachtig doelpunt te maken!

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter gingen beide teams er vol tegenaan. De scheidsrechter liet merken dat hij de baas was en liet dit zien door de eerste minuten vol te fluiten voor overtredingen en loopfouten. Beide teams waren gelijk alert en wisten dat er met de scheidsrechter niet te sollen viel. Na een erg goed begin stond het na een aantal minuten al 4-1 voor de Dames van Valken.

Het spel van beide teams was erg sterk en er werden mooie technieken en systemen laten zien. De Dames van Valken stonden een lange tijd op ruime voorsprong met een stand van 7-3, maar lieten Victoria O vlak voor rust toch nog terugkomen op een ruststand van 8-6. We waren er nog lang niet en na een goede peptalk van Jop gingen we de 2e helft in.

Dat Victoria O ook veel had besproken was duidelijk, want gelijk in de 2e helft werden beide hoeken vastgezet zodat ze niet meer aanspeelbaar waren. Hier moesten de Dames van Valken zich goed aanpassen en een andere speltechniek bedenken om deze wedstrijd te willen winnen. Dit gebeurde ook en we hadden het goed onder controle.

De stand bleef gedurende de hele 2e helft steeds op zo’n 2 punten meer voor de Dames van Valken. De scheidsrechter liet ook nog een paar keer van zich horen en deelde tijdstraffen en penalty’s uit, voornamelijk op het gebied van shirtje trekken en cirkel verdedigen. Door de tijdstraffen konden andere systemen worden ingezet zoals overtal en vijffie, hieruit werden mooie doelpunten gemaakt.

Tot vlak voor tijd bleef de wedstrijd nog erg
spannend, maar aan het eind liepen de Dames van Valken prachtig uit naar een ruime overwinning van 23-15!

Het publiek (met name ‘de harde kern’) liet gedurende de gehele wedstrijd goed van zich horen en de Banne was overspoeld met gejuich en gejoel. Het was een top wedstrijd!

De Dames van Valken staan weer op de 2e positie met een wedstrijd minder gespeeld dan de rest en gaan hun uiterste best doen om die koppositie weer te veroveren. Aankomend weekend staat de nummer 1 op het programma dus er is weer genoeg om ons op te focussen!