Vroege vogels winnen van altijd naar voren.

Met enige vertraging dan het verslag van de wedstrijd Always Forward 7 – de Valken 4 op zondag 23 februari jongsleden.

Nadat de deadline op vrijdag was verstreken voor het afzeggen van de wedstrijd, schrok de teamleiding van het aantal aanmeldingen. 17 mannen zouden klaar staan om te voetballen zondag morgen om half 10! Dhr. Zuurbier had een zware taak voor de boeg hangen. Hij moest een opstelling maken én ervoor zorgen dat iedereen minimaal een helft voetbalt.

Maargoed, dan zaterdag avond. Wat doe je met een team bestaand uit jonge jongens die graag hun borreltje(s) drinken en graag een potje willen voetballen? Schrik niet! We zijn allemaal, misschien op een paar na, niet uitgegaan! Zodat we op de onmenselijke tijd van half 9 konden verzamelen bij de Valken.

Dan de wedstrijd, naja de wedstrijd, het begin van de zondag. We begonnen de dag verdeeld. De ene kwam uit Hoorn waar hij kon pitten bij een goede vriend, een paar andere waren in alle onrust van de spanning met de auto naar de McDonald’s gereden en nog weer anderen stonden gewoon keurig te wachten bij de Valken. Toevalligerwijs was iedereen om stipt 8:45 in de kleedkamers van Forward te vinden. Daar was het ook dat we begonnen met het overhoren van Captain Tjeerd over de opstelling. Zoals gebruikelijk stond Edwin op doel. De verdediging bestond uit v.r.n.l. Danny, Tjeerd (c), Bas en Pim. Het middenveld v.l.n.r. Ruud, Bart Vriend en Koen. De aanvallers van het eerste bedrijf werden respectievelijk v.l.n.r.: Thijs, Jeroen en Frank. Wissels waren: Sven, Tom, Bart Braas, Dennis, Niels (man met de vlag) en Wessel.
De eerste 10 minuten moesten we onszelf vinden in de vroege morgen. We speelden niet ons spel en lieten ons ver terug dringen door de tegenstanders. Veel balverlies en weinig aanspeelpunten. Dit zou nog wel eens een zware wedstrijd kunnen worden… Gelukkig kwam daar de ommekeer van ons spel. We begonnen duels te winnen en vrij te lopen. Dit resulteerde in de eerste paar schoten op de goal. Het eerste verlossende schot van de wedstrijd kwam van de schoenen van Koen Huigen. Deze jonge legende wist het net al 6 keer te vinden dit seizoen maar stond al wel 14 wedstrijddagen droog. Met een mooi schot krulde hij de bal achter de verslagen keeper, 0-1! Daarna brak de Valken los. We speelden zeer aanvallend en er werden meer kansen gecreëerd. Het geluk ontbrak ons nog wel. Na een mooie passcombinatie van het middenveld kreeg Thijs de bal. Hij rende een meter of 20 naar voren richting de keeper. Daar gaf Thijs een gigantische lob, van ongeveer 70 cm van de grond. Precies genoeg om de bal OVER de keeper heen te spelen en zijn 2e van het seizoen binnen te tikken. Jeroen kon als spits natuurlijk niet achterblijven en scoorde van een afstandje, dus buiten de 16 meter, de 0-3, zijn 5e in het 4e, waardoor de wedstrijd voor rust eigenlijk al beslist was. Jeroen wisselde voortijdig met Bart Braas, om zijn conditie te sparen voor het darten later die middag.
In de rusten werd er als volgt gewisseld: Niels voor Ruud, Dennis voor Thijs, Wessel voor Jeroen, Bart B. voor Pim en Sven voor Bas. Snapt u? Tom besloot om de gehele wedstrijd als trouwe supporter te fungeren. Ruud nam de honneurs als vlagger waar en de rest hield gezellig de bank warm. In de tweede helft van dit spannende duel werd de stand flink verhoogd. We speelden ons sterkste spel van het seizoen (van de wedstrijden waar ik bij heb mogen zijn). De tegenpartij had de bal nog geen 10 seconde in het bezit of wij hadden de bal alweer afgepakt. Helaas kreeg Bas last van zijn rug waardoor hij na een kleine 15 minuten wisselde voor Tjeerd. Frank speelde een goede wedstrijd. Hij liep het halve veld af en werkte zich soepel? Langs de tegenstanders. Hij mocht zijn eerste goal van het seizoen ook maken! 0-4. Een prachtig balletje, zeer onverwacht voor de keeper en verdedigers waardoor de bal zo in het doel belandde. We stormden door, ook Wessel mocht zijn gram mee pikken en scoorde de 0-5. Hij scoorde door in de scrimmage koel te blijven en de bal met een rot guffie langs de keeper te schuiven. Toen lieten we achterin wat gaatjes vallen. We werden iets te nonchalant. Een speler van Forward schoot richting het doel, maar raakte daarbij Tjeerd op zijn linkerbil. Helaas, de goed fluitende scheidsrechter zag dit aan als een handsbal, dus een penalty. Hij werd ongelofelijk hard in het dak van het doel geschoten, waardoor de stand op 1-5 kwam.
We werden wakker geschud en de actie kwam weer van onze zijde. Niels, die op de linkerkant uitblonk samen met linksback Danny en linksvoor Sven, kreeg de bal halverwege de helft van de tegenpartij. Hij nam de bal mee naar voren, aan de voet. Toen hij de achterlijn bereikt had bedacht hij zich om te gaan schieten op doel. Een vrij moeilijke hoek om uit te scoren. Hij schoot! Recht op de keeper af. De doelman nam de bal ogenschijnlijk makkelijk aan op de voet. Maar de bal sprong de lucht in. Hij werd nog met de vlakke hand van de doelverdediger geraakt, waardoor er een enorm effect op de bal kwam en de bal na de stuit de lijn gemakkelijk kon passeren. 1-6! Het spel werd iets grimmiger. Er werden iets meer overtredingen gemaakt, schuld aan beide partijen. Zo kwamen er veel stuiterballen. Alleen wat te doen als de bal bij ons was, en de tegenpartij zegt dat wij hem wel mogen nemen? Nouja, in ieder geval trapte Wessel de bal keurig terug naar de laatste man en keeper van Always. Maar wat bleek, in Hoorn is het sinds kort verboden om te communiceren op het veld. Waardoor de attent reagerende Dennis de bal makkelijke in het net kon trappen. Eigenlijk hoorden wij de bal ook al te krijgen, dusja? Maargoed, Dennis had ook nog niet gescoord en de scheidsrechter telde het doelpunt. Eindstand: 1-7!

We doen nog steeds leuk mee in de competitie. We staan op dit moment nummer 1. Sinds de winterstop zonder punt verlies. Aanstaand weekend hebben we een weekje rust. Maar dan, zondag 9 maart moeten wij rond klokslag 13:00 uur spelen tegen de nummer 2. Spartanen. Dus schroom niet om deze spannende, allesbeslissende, ultiem voetbal genietende, schoftige, bizare wedstrijd te komen kijken. Ik bedoel, het is zondag. De kerk is al afgelopen.

Trainer Jack bedankt voor de training van afgelopen vrijdag.

Tot ziens op zondag,
Met sportieve groet,
Ruud namens Valken 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken