Valken 1 wint topduel in Hauwert!

In een overgoten zonnig Hauwert deed Valken gistermiddag uitstekende zaken door de plaatselijke FC met een 0-2 nederlaag te trakteren en zo de 3 zwaarbevochten punten mee naar Hem te nemen. Hoewel het op papier een topper was, bleek in werkelijkheid toch iets anders. Valken won wel verdiend, zeker op basis van de 1e helft, maar over het geheel was de wedstrijd een topper onwaardig. Vooral de 2e helft kreeg het volgepakte sportpark weinig fraais voorgeschoteld. Na 90 minuten had Valken daar lak aan, want hoe mooi of lelijk je ook wint, 3 punten zijn 3 punten. Enige smet was dat de ietwat punctueel/ bureaucratische leidsman, de randzaken veel belangrijker vond dan de wedstrijd zelf. Maargoed, dat zijn we nu weer vergeten.

Gespannen, gemotiveerde koppies op het Valkenterrein om 11:45 uur. Iedereen was ruim op tijd aanwezig, ook om het 2e vlaggenschip van Valken een hart onder de riem te steken en zowaar, ook de mannen van trainer Haars kon 3 verdiende punten op het conto bijschrijven. Hiermee lijkt handhaving een feit.

Afijn,
Trainer Kuiper maakte niet te veel woorden vuil aan de bespreking, iedereen wist immers wat de bedoeling van vandaag was. Serieus meedoen om de bovenste plaatsen of toch weer even een pas op de plaats maken. Iedereen was weer geretourneerd en fit van de lange latten was teruggekomen en dat stelde trainer Kuiper gerust. Een fitte boeg en daar waar de keuken van Valken al weken met het zelfde vertrouwde menu op tafel verschijnt, moest de trainer van de tegenstander iedere week weer kijken met welke kruiden hij kon koken en welke restjes er uit de koelkast gebruikt konden worden. Feit was wel dat Hauwert al verzekerd is van nacompetitie, iets wat Valken nog lang niet kan zeggen.

De boodschap was duidelijk, er moest gewonnen worden. De wedstrijd begon een half uur later dan gepland, de wedstrijdtenues van de roodgroenen waren volgens de leidsman niet naar het zin. En met name de sokken, oké regels zijn regels dus omkleden maar weer. Deze irritatie werkte als een rode lap op de ogen van de Valkenspelers. Een ontketend Valken in de eerste minuten van de wedstrijd. Hauwert werd direct bij de strot gegrepen en op het hobbelige veld overrompeld. Rick stuurde Christian weg na een minuut of 5, zijn poging ging maar net voorlangs. 3 minuten later was het de Hauwertverdediger die knullig balverlies leed door het goede storen van Rick en Lennard een niet te missen kans gaf. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. 0-1 Valken.

Valken bleef de betere ploeg en Christian kreeg op aangeven van Lennard nog een mogelijkheid, uit een moeilijke hoek, schoot hij de bal alsnog tegen de paal. Hierna kwam Hauwert beter in de wedstrijd. Zonder overigens echte kansen. De grootste kans kwam uit een indirecte vrije trap op 11 meter van de goal, na praten van Patrick. Hieruit bleek dat er geen nuttig woord te wisselen viel met de man in het geel. 11 Valkenhemden op de doellijn moesten het geschut tegen zien te houden. De inzet werd gestopt door de Valkendoelman en het gevaar was geweken. Hierna kregen beide ploegen nog een aantal mogelijkheden echter veel gevaar leverde dat niet op. En zo kon Valken met een 0-1 russtand de kleedkamer opzoeken.

Na rust een ander en beter Hauwert en Valken werd zo nu en dan teruggedrongen. Vaak werd de lange bal gehanteerd en dat deed vooral de wedstrijd niet ten goede. Wel kreeg Valken nog een paar dotjes. Lennard miste nog een kopkans bij de 2e paal, deze ging over en op aangeven van Patrick kreeg hij nog in een 1 tegen 1 duel de mogelijkheid om aan alle bespiegelingen van Hauwert een einde te maken. Dit gebeurde niet en zo bleef de genadeklap uit. Ook hauwert kreeg een aantal mogelijkheden, maar de pogingen eindigde voornamelijk voorlangs, over of naast. Een bal vond dan nog wel zijn weg tussen de palen. Na een goed uitgespeelde aanval stuurde de linkerspits de bal richting bovenhoek, maar gelukkig stond Paul zijn mannetje en toucheerde de bal over de goal. Dit was ook eigenlijk het laatste gevaar van Hauwert.

Valken kreeg in de omschakeling ruimte en dat leverde in de 85 minuut de genadestoot op. Roan stuurde Lennard rechts de diepte in en zijn voorzet bereikte Christiaan, deze raakte de bal half, maar gelukkig was het, de inmiddels ingevallen Kor, die de bal voordat de verdediger erbij kon komen het laatste zetje geven. Blijdschap en gekheid, vooral gekheid. Rick die zijn buurjongen Kor met zijn goal wilde feliciteren en daardoor uit de dug-out kwam, kreeg voor zijn actie een 2e gele kaart en kon alsnog inrukken. Een mooie overwinning met een nare nasmaak. 0-2, wederom geen goals geïncasseerd en een prima overwinning. Na het laatste fluitsignaal was het applaus ook groot voor de Roodgroene pionnen uit Hem. Nog 7 potjes, 630 minuten en we weten waar we staan aan het einde van de streep. Volgende week de uiterst lastige uitwedstrijd in Avenhorn. Het plaatselijke EDO is met een aardige reeks bezig. Echter wil de roodgroene locomotief nog voor niemand rangeren.
Een dank nog aan de grote supportersschare die ons wederom fantastisch hebben gesteund gister!

Tot volgende week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken