Afgetekende overwinning Helden na beste wedstrijd v/h seizoen

Het volgende duel voor de helden bracht de Helden vandaag in Zwaagdijk-Oost om aan te treden tegen de het plaatselijke eerste Veteranen-elftal.
Eerder dit seizoen verloren we op strijd en inzet het thuisduel volledig terecht met 2-3. We begonnen nog wel goed maar daarna lieten we ons op inzet volledig aftroeven door de gretige Zwaagdijkers.

Tijd voor revanche dus. Dat moest dan gebeuren zonder Erwin R, Rens, Richard en Peter. 4 Wissels: In het eerste bedrijf starten Dennis, Ivo, Arthur en Edwin langs de zijlijn. In het tweede bedrijf volgden meerdere spelers het voorbeeld om moegestreden strijders der Helden af te lossen.

Want gestreden werd er vandaag. En dat was precies wat deze wedstrijd nodig had! De thuisploeg is niet vies van goed duel, en dat deden ze altijd zeer fair. De scheidsrechter had dan ook geen enkele moeite om dit duel tot een einde te brengen.

Valken begint wat twijfelachtig aan het duel. Zwaagdijk krijgt dan ook de eerste kansjes. Een paar schoten van afstand brengen Rob echter niet in verlegenheid. Daarna is het Valken dat de overhand neemt. Onder aanvoering van de drie aanjagers van de dag wordt het spelbeeld in Valken’s voordeel gewijzigd. De aanjagers zijn Erwin, Mark en Marc. Laten dat nu precies de drie spelers zijn met haast de minste speelminuten van het seizoen zijn. Gelukkig voor de helden waren ze vandaag zo scherp als een mes. Continu afjagen van hun directe tegenstander. Mooi om te zien dat dit andere spelers ook inspireert om net dat stapje meer te doen. Op links lopen Axel en Niels continu hun directe tegenstander af te jagen en helpen linksback Michel prima. Jaap-Jan en Marc doen op rechts hetzelfde en zo kan ook Erwin zich met prima voetbal onderscheiden.

En dan speel je voor je gevoel met een man meer en kan de goal niet uitblijven. Valken was al dreigend via Marc, Martin en Mark, de goal viel nog niet.
Het duurt echter nog wel een tijdje. Pas na twintig minuten is het raak. Jaap-Jan is na een afgeslagen corner aan de linkerkant blijven hangen. Hij ontvangt de bal opnieuw en ziet een kluwen spelers voor de keeper staan. Zijn schot in de verre hoek lijkt weliswaar houdbaar: De keeper ziet hem niet en de bal valt in de verre hoek achter hem. Mooie goal.

Maar Jaap heeft wel eens van die dagen: vandaag dus. Niet veel later maakt hij het nog bonter. Vijf meter vanaf de hoek van het strafschopgebied wil hij voorgeven op de spitsen. Het windje helpt hem een beetje en met een prachtige curve belandt de bal in de verre kruising! Wat een goal, wat een weelde. 0-2 voor, wie had dat kunnen bedenken.

Valken ruikt bloed en drukt nu door. Continu wordt een overtal gecreƫerd door het middenveld te versterken: Doelman of Dennis schuift iedere keer prima in. Zo komt ook de laatste goal voor rust tot stand. Aanval Zwaagdijk: fel er op en snel de bal ontfutselen, aanval over rechts. Niels richting spits. Hij is sterk aan de bal en kan haast op de doellijn met een man en keeper in de rug de bal terugleggen op inlopende spits Martin. Deze heeft geen moeite met dit buitenkansje: Door de benen van de laatste man tikt hij de 0-3 binnen.

Na rust nieuwe verse krachten voor Valken: Arthur als rechtsback, broer Edwin rechtsvoor, Ivo rechtshalf en Dennis linksvoor, het is even zoeken en wennen maar Valken blijft de betere. Nu windje tegen dus Zwaagdijk weet wel wat meer druk te zetten. Echter, paniek is er niet bij Valken.
Zwaagdijk probeert het wel, komt ook tot een enkele corner maar weet niet te scoren. Rob moet bij 1 corner een ware zweefduik uit de hoge hoed toveren om een tegentreffer te voorkomen en dat doet ie puik. Daarmee vergeven we hem zijn latere ‘Velthuizentje of Nienhuisje’ waarbij hij bijna de bal in eigen doel schiet.

Valken is levensgevaarlijk in de counter. Werkelijk waar een kans of 7, 8 maar om de een of andere reden (voorzet net niet op maat, goede ingreep keeper, slecht ingeschoten) volgt de goal van o.a. Dennis (recht op de keeper af met knappe reddingen), Martin, Edwin (schot vanaf 10 meter), Ivo (lobje recht in de handen) nog niet.

De goal valt toch. Het is Mark die de kroon op een werkelijk waar prima wedstrijd mag zetten. Hij stoomt maar weer eens mee op naar voren, combinatie en met verdediger naast hem richting goal. 12 meter voor de goal. Het schot, verdediger verander van richting en de bal verdwijnt in de korte hoek achter kansloze keeper.

Michel mag het slotakkoord verzorgen. Ook hij speelde als gelegenheidslinksback een puike partij en schuift in de slotminuten nog een keer mee op. Hij kan vanaf 15 meter schieten. Doordat de bal ook hier wordt aangeraakt is de keeper kansloos. Al ziet het er wel raar uit dat hij niets doen terwijl de bal met niet al te te veel snelheid in de korte hoek schiet – een metertje naast de doelman die stokstijf blijft staan.

Eindstand 0-5, wat een weelde! Conclusie: de beste wedstrijd van het seizoen van de helden: Goed combinerend, veel strijd en inzet en door ‘kort er op te zitten’ veel duels gewonnen. Als we dit volgende week tegen Always Forward thuis ook kunnen laten zien zijn er geen redenen te bedenken waarom we geen goed resultaat (en de 4e plaats(!)) kunnen neerzetten. Uit was het 1-1. Een puike 1e helft was helaas niet voldoende voor de winst.

Topschutters 13/14:
Martin: 13
Dennis de W.: 6
Jeroen: 6
Michel: 5
Jaap-Jan: 3
Doelman: 2
Marc: 2
Erwin: 2
Mark: 2
Nick: 2
Edwin: 1
Niels: 1
Dennis D.: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken