Valken 1 wint van Berkhout en daar is alles mee gezegd.

De mensen die gister aanwezig waren op het sportpark kunnen zich ongetwijfeld vinden in de koptekst. Valken speelde gister haar slechtste wedstrijd van het seizoen. In iedergeval haar slechtste 2e helft van het seizoen. De eerste helft was Valken wel beter maar slordig. De 2e helft was het alles behalve goed aan Hemmer zijde. Misschien was het ook wel de verdienste van Berkhout dat in het 2e bedrijf iets brutaler was en een goal verdiende. Evengoed sleepte Valken de 3 punten over de streep en enige lichtpuntje was de wereldgoal van Lennard, maar dat was het wel.

Weer een thuis wedstrijd voor de rood-groenen en dat was weer een maand geleden. Een fitte selectie wat wil trainer Kuiper nog meer. De laatste weken mist het iets aan scherpte en beleving aan Valkenzijde. Het spel aan Hemmerzijde is dan ook af en toe aan de mindere kant en trainer Kuiper hamerde daar voor de donderdagavond training en tijdens de wedstrijdbespreking nog op. Opponent Berkhout was vandaag de opponent. Een reuzendoder, want de ploeg van Sjaak Tol sprokkelt de laatste weken de punten binnen. Zo werd er al van Andijk en Hauwert gewonnen, Valken was dus gewaarschuwd.

Rick was nog geschorst en voor hem speelde Kor weer. Chris werd na zijn winnende goal van vorige week op de rechtsback positie geposteerd. Voor de rest geen wijzigingen. De wedstrijd dan, Berkhout, gekleed in het blauwe uittenue van Valken, begon brutaal, al was dat echter maar schijn, want na 5 minuten was dat over en nam Valken het initiatief over. Christiaan kreeg de eerste kans van de wedstrijd, echter miste hij. Even later kreeg Lennard de mogelijkheid om de score te openen. Maar zijn schot ging kogelhard naast. Valken was beter maar ook slordig in de combinaties. Maar na een half uur werd gelijk het hoogtepunt van de dag bereikt. Mathieu had een ragfijne dieptepass op Lennard en deze nam de bal uit de stuit, direct op de pantoffel. Een diagonale dreun in de bovenhoek was het gevolg. De keeper stond aan de grond genageld en de bal verdween ziedend hard achter de doelman. 1-0.

Hierna bleef Valken de betere ploeg en werd men hier en daar ietwat overmoedig. Dat leverde gelijk het enigste gevaar voor Berkhout. Roan wilde Sam met een gevaarlijke hakbal bereiken. Hier zat een Berkhout speler tussen en die bracht hun linkerspits in stelling om Paul op de proef te nemen. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman en Valken ontsnapte. De 2-0 viel uit een standaard situatie vlak voor rust. Uit een standaard situatie maakte Roan de 2-0. De corner van Kor werd door de Berkhoutsluitpost niet goed verwerkt. Roan was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten. Hierna kreeg Christiaan nog een grote kans om 3-0 te maken, maar zijn inzet ging hopeloos over, ook door het abominabele hobbelige veld.

Rust.

Na rust was het spel van Valken zeer ondermaats en was er weinig te genieten voor de supporters. Maar daar doen we Berkhout te kort mee. Na de thee was Berkhout wel degelijk iets brutaler en kwam er af en toe aardig uit. Men had ook misschien wel een goal verdiend, maar Valken werkte daar niet aan mee. De grootste kans kreeg Berkhout 10 minuten voor tijd. Een scrimmage voor de goal leverde gevaar op. Patrick dacht de bal weg te werken, echter zat daar een voet van een tegenstander tussen. De bal vond zijn weg richting bovenhoek, maar Paul redde knap en behoede Valken voor een tegenslag. Voor Valken kregen Kor en Christiaan nog de mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar beide faalde in de afronding. Leuke benoeming is nog het debuut van Twan Koster in de wedstrijd. Maar hij kon er ook niet voor zorgen dat Valken de score vergrootte.

Na het fluitsignaal van de leidsman, was er een mager applaus van het publiek en terecht. Het was een slechte vertoning wat de roodgroen-hemden op de mat legden. Dat moet over 2 weken toch echt beter. Dan volgt de apotheose van de competitie en speelt Valken haar 2 belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Eerst moet er afgereisd worden naar Hoogwoud, om daar Grasshoppers af te schudden. De enigste ploeg die meer dan terecht in Hem de punten wist mee te nemen. De week erop de topper tegen Woudia. Eerst even een weekendje rust. Dan kunnen de tankjes weer gevuld worden en kan er naar deze duels worden uitgekeken. Zet dus in uw agenda 6 en 13 april. Hopelijk tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken