Je kan wel kansen krijgen, het gaat om de goals

Kunnen we ons eerste veteranenteam een handje helpen om kapioen te worden? Dat was voorafgaand aan het thuisduel met SEW de vraag. De blauwhemden uit Nibbik speelden twee duels minder dan Valken Ve. 1. In puntverlies: Valken Ve. 1 2x verlies, SEW 1x verlies en 1x gelijk. De kampioensstrijd is dus nog niet beslist.

De helden speelden vandaag zonder de afwezigen Rens, Arthur, Doelman, Marc en Jeroen. In de eerste helft stonden Niels, Axel, Peter en Edwin wissel. Zij werden na rust afgelost door Erwin, Rob en beiden Erwinnen.

Valken start in een 4-4-2 formatie met Erwin R. – terug van een lange blessureperiode – en Martin als spitsen. Daarachter een middenveld met Dennis en Jaap op de flanken en Michel en Mark centraal. Richard, Dennis Dup, Ivo en Erwin moeten Rob helpen om tegentreffers te voorkomen. Na een wat twijfelachtig begin en enkele schoonheidsfoutjes van onze zijde kantelt het spel. Aanvallend doen we het prima, we creëeren best wel wat kansen. Helaas is de laatste pass vaak net niet goed genoeg.

Na tien minuten laat SEW hoe het ook kan. Een knappe aanval beginnend bij de rechtsback, naar voorstopper, naar rechtshalf, naar mid-mid, naar rechtshalf, combinatie met spits en rechtshalf tikt simpel binnen.

Da’s effe balen, maar we laten de moed niet zakken. Ondanks de vele hoge en langen ballen die een simpele prooi voor de Nibbik-goalie zijn komen we ook tot vele knappe aanvallen. Vooral via de zijkanten worden we gevaarlijk. Jaap en Dennis kunnen continu hun man passeren en de achterlijn halen. Dé kans op de gelijkmaker komt na zo’n aanval over rechts waarbij Jaap de bal richting tweede paal schiet. Aan iedereen voorbij dus Erwin bij tweede paal….. helaas krijgt ie er zijn voet niet goed genoeg tegen aan. Daarna nog enkele voorzetten, een scrimage en mooie kansen voor o.a. Dennis, Martin en Mark, de bal wil er niet in.

Helaas krijgen we dan ook vlak voor rust de deksel nog op de neus. Diepe bal op rechtsvoor lijkt simpel door Richard en Rob onschadelijk te worden gemaakt. De spits denkt er anders over en frommelt zich tussenbeide. Of ie ‘m raakt weet ik niet, maar de goal telt wel. Ruststand 0-2.

Na rust met verse krachten is het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Alleen is SEW nu counterend wat meer aanwezig. Valken mag het spel maken, Valken krijgt de kansen, SEW de goals. Na tien minuten wordt het 0-3 na een messcherpe counter.

Afgelopen, zeker als Dennis, Edwin, Axel en weet ik wie allemaal nog meer prima kansen blijven morsen. Dat de 1-3 gemaakt wordt lijkt voor de statistieken. Een kadootje van de SEW-vlagger. Dennis wil vanaf randje 16 inschieten. Zijn schot mislukt, maar bij de tweede paal staat Ivo vogelvrij om binnen te schieten. Vanaf de bank leek het maar een meter buitenspel….

Daarna alles of niets en Erwin R er nog even in voor extra snelheid voorin. Helaas, direct na zijn entree en wat omzettingen countert SEW naar een veilige 1-4 marge. Dit is tevens de eindstand.

Zoals vlagger Jaap na afloop terecht concludeerde: Zij tien kansen, 4 goals. Wij tien kansen, slechts 1 goal. En dat is uiteindelijk wel waar het om gaat. Helaas moeten we weer eens een nederlaag incasseren, maar gezien de hoeveelheid kansen die we gehad hebben mogen we vandaag niet ontevreden zijn. We krijgen nog kans op revanche. Wellicht kunnen we dan wel Valken Ve. 1 van dienst zijn. Zeer waarschijnlijk wordt dit een woensdagavondpotje.

Nog vijf potjes te gaan: Uit naar SEW, VVS en Blokkers, thuis tegen Valken Ve. 1 en WSW. Hoeveel punten kunnen we bij elkaar sprokkelen?