A1 jaagt het publiek weg met bedroevend spel

Nog 3 potjes te gaan. 3 overwinningen zouden ongetwijfeld genoeg zijn om de 3de plaats te bemachtigen. En dat was toch wel minimale doel voorafgaand aan dit seizoen.
Ontbijt was dit keer in handen van de Familie Koomen. Opnieuw ontbrak het aan niets! Geweldig om de dag zo te kunnen beginnen.

Tegenstander was Always Forward A2. Een grijze middenmoter die dit seizoen opvalt door hun wisselvalligheid. Oppassen geblazen dus.

De start van de wedstrijd was niet veelbelovend, maar enigszins gelukkig kwam Valken snel op voorsprong. Forward blunderde achterin en Jeroen profiteerde. Zijn lob was dan wel weer aardig.

Helaas bracht deze meevaller geen verbetering van het spelpeil. Spelers voerden de opdrachten niet uit. Inzet en passie leken te ontbreken en sommige spelers hadden zelfs meer aandacht voor dingen die langs de lijn plaatsvonden. Alleen Mike was op zijn hoede zodat Forward enkele goede kansen niet kon verzilveren. In de laatste 10 minuten voor rust ging het toch fout. Opnieuw blunderde Valken achterin, ditmaal profiteerde Forward wel en dat tweemaal! > ruststand 1-2.

Ondanks een donderspeech in de rust ging het na rust niet veel beter. Het enige wat er nu wel was, was inzet. Duels werden af en toe gewonnen en er was meer drang naar voren. Irritaties ontstonden ook. Dit kwam mede door het harde spel van de tegenstander, maar ook deels door het onvermogen om voetballend bij de goal van de tegenstander te komen. Het was en bleef heel slecht. Niemand uitgezonderd. Aannames, korte ballen over 5 meter. Zelfs elementaire voetbalcompetenties waren afwezig.

Forward speelde niet veel beter, maar genoot nu eenmaal van de verworden voorsprong. Dit hielden ze vrij gemakkelijk in stand en vlak voor tijd werd de genadeklap toegediend. Valken raakte daarna nog enkele malen het aluminium, maar een beetje geluk ontbrak ook, dus de bal ging er niet meer in.

Er waren enkele facettes die niet mee zaten. Enkele Forward spelers solliciteerden naarstig naar een tijdstraf. De scheidsrechter vond dit niet nodig. Ik vraag mij af of dit het resultaat had verbeterd. Het spelpeil was bedroevend waardoor zelfs tegen 10 of 9 man waarschijnlijk niets was klaargespeeld. Illustratief was dat zelfs de meest verstokte fans voortijdig de kantine opzochten voor een warm kopje koffie.

We spelen nog 2 wedstrijden en dan zit het seizoen erop. Op basis van deze wedstrijd mag ik concluderen dat het nog 2 lange potjes worden. Ik reken op een revanche van onze mannen!