Valken in kaarten(regen) niet verder dan remise in Onderdijk.

Valken verspeelde gister de 2 plaats en heeft het niet meer in eigen hand. De ploeg van trainer Kuiper kwam tegen strandvogels niet verder dan een gelijkspel en zag zo Grasshoppers over de roodgroenen heen gaan. Nu kan Valken nog altijd nacompetitie afdwingen, echter heeft Grasshoppers een puntje meer, maar ook het programma van de Hoogwouders is pittig. Zaak voor Valken is dat het de laatste 2 wedstrijden winnend af moet sluiten, om het seizoen nog enigszins kleur te geven.

Gister op een druilerige middag verzamelde iedereen zich voor de bespreking. Valken is de laatste weken niet ongeschonden uit de strijd gekomen en is aardig gehandicapt geraakt. Daardoor moet het strijdplan ook enigszins aangepast worden en na de donderdagtraining werd al duidelijk dat Valken in een iets andere formatie aan de start zou verschijnen. Patrick stond in burger langs de zijlijn, Mats die de laatste weken aardig opereert op de training mocht in de basis beginnen, evenals Koos, die als V6-Blok moest gaan fungeren op het middenveld.
Strandvogels beschikt over een nieuw kunstgrasveld, ondergetekende is hier absoluut geen fan van, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het groene beton van vroeger, vervangen is door een prima zacht verende voetbalarena. Mijn complimenten. Het begin was even aftasten voor de roodgroenen. Maar Valken vond al gauw een gaatje. Na een 6-tal minuten, stuurde Mats met een prima dieptepass, Lennard richting goal. Hij troefde sierlijk de verdediger en de doelman af en lobte zeer verdienstelijk de 0-1 in het doel. De blijdschap was echter van korte duur. Want na een wilde poging van Mats om de bal uit te verdedigen, schoot hij de bal vol op het lichaam van Nobi. De bal belande bij de rechter spits, deze trok de bal laag voor op de inlopende spits. Zijn inzet werd nog knap gered door Mats, echter in de tweede instantie was het alsnog raak.

Niet veel later was de organisatie achterin ook even weg. De rechter spits kon geheel vrijstaand de spits op maat bedienen. Zijn kopstoot verdween via Paul en de onderkant van de lat in het doel. 2-1. Hierna brak een fase aan dat de leidsman, met rare beslissingen en op een ietwat punctuele manier zijn stempel op de wedstrijd ging drukken. Chris werd aan de zijlijn getorpedeerd en zijn directe tegenstander had voor die overtreding een 2e gele kaart kunnen en misschien moeten ontvangen. Valken reageerde hier op en binnen een aantal seconden hadden 3 Valkenhemden een gele kaart te pakken voor het ‘’commentaar leveren’’ op de leiding. En dat dan om ‘’code 5’’ gaat, maar dat even geheel terzijde. Overigens was het voor de rest een zeer sportieve wedstrijd aan beide zijden.

Valken kreeg in de eerste helft nog vaak genoeg de mogelijkheid om de score weer iets dragelijker te maken, maar Lennard, Erik en Christiaan misten hopeloos en dat zorgt voor een lichte frustratie. In de rust vielen er een aantal harde woorden, maar dat zorgde er wel voor dat Valken zeer gemotiveerd aan de 2e helft begon. Valken drukte Strandvogels vaak terug en de ‘’Keuters’’ creëerden nagenoeg geen enkele serieuze mogelijkheid. Na een puike voorzet van Christiaan zorgde Lennard na een kwartier in de 2e helft voor de verdiende 2-2. Hierna had Sam de 2-3 op zijn schoen, maar zijn poging werd knap gestopt door de doelman.

Valken kreeg alsnog loon na werken. Na een prachtige aanval werd Erik gelanceerd en omspeelde knap de doelman en tikte de bal in het lege doel. Christiaan kreeg hierna de mogelijk om de marge te vergroten maar hij kreeg z’n hoofd niet tegen het leer en zo ging deze mogelijkheid ook verloren. Strandvogels kreeg hierna een kadootje van de scheidsrechter. Paul die een inzet keerde, had volgens de leidsman iets teveel tijd nodig om het spel te hervatten. Daar waar zijn collega een aantal keer gewaarschuwd werd, kreeg de Valken doelman direct het lik-op-stuk beleid aan zijn broek. Erg flauw van de man met de fluit, affijn. De vrije trap werd via de hand van Lennard over het doel gewerkt. Een penalty was het ongelukkige gevolg. Paul die in eerste instantie de bal nog keerde, moest in de rebound alsnog zijn meerdere herkennen. Erg zuur.

Hierna vond de scheidsrechter het ook welletjes, na commentaar van de zijkant, na een schlemielige rode kaart voor Erik, vond de man het genoeg en staakte de wedstrijd voor een 10tal minuten. De man aan de kant, beloofde beterschap en in het resterende kwartier moest Valken de 3-3 over de streep trekken. Maar ook met een man minder bleef Valken redelijk eenvoudig overeind en kreeg het bijna de winst in de schoot geworpen. Rick die inmiddels was ingevallen, kreeg na een doelpoging van Lennard de bal terug van de keeper. Helaas voor hem schoot onze veteraan voor een lege goal jammerlijk over. Helaas. Niet veel later floot de man in het wit af en was Valken een illusie armer.

Valken speelt nog 2 finales daarna kan de balans opgemaakt worden. Het kan nog altijd, maar dan moet Grasshoppers punten laten liggen tegen Woudia en Strandvogels. Valken daarin tegen moet ook 2 keer winnen en wel te beginnen as zondag van Victoria O. Deze laagvlieger, heeft ook nog alles te winnen, namelijk lijfsbehoud en zal voor iedere grasspriet willen knokken en het Valken zo moeilijk mogelijk willen maken. Wij rekenen weer op uw steun!!

Hastalapasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken