Valken 1 in teleurstellend duel niet langs Victoria O

Gister verspeelde Valken de laatste kans op de nacompetitie. Ja er is nog een theoretische kans, echter moet Strandvogels volgende week Grasshoppers een flinke loer draaien en zelf moeten de roodgroenen ook met 3 doelpunten verschil van Andijk winnen. Een flinke opgave, maargoed de wonderen zijn de wereld nog niet uit dus moeten we elk sprankje hoop koesteren.

Het weekend begon voor de selectie zeer feestelijk, want de valkenselectie was weer een huwelijk rijker. Koos Keuning, (ook Kemmep Koos, Koning Koos, Ambtenaar Koos, Koffie Koos en DJ Koos voor intimi), trouwde zijn Danielle. Een grote delegatie was dan ook uitgenodigd op het trouwfeest. En het was ouderwets gezellig. Koos genoot vol op van alle aandacht en werd tevens nog op een spontane A-B-C getrakteerd door zijn selectieleden. Nogmaals Koos, namens de gehele selectie gefeliciteerd wensen wij jullie alle geluk van de wereld.

Er werd ook nog gevoetbald op zondag, zoals u in de eerste alinea kon lezen was het niet best. Iedereen zat keurig op tijd in de bespreking, ondergetekende kwam precies bij het scheiden van de markt binnenlopen en werd hem gelukkig een plekje op de bank bespaard. Victoria O was vandaag de opponent en zij acteren in de onderste regionen van 4B, op papier een makkie voor Valken. Maar ook Victoria vecht nog voor haar laatste kans op lijfsbehoud. Dan moest het vandaag wel even gebeuren en er moest veel vuur op het olie gegooid worden wou men snel de knock-out uitdelen, of was het nou andersom, afijn de opdracht was duidelijk.

Een zeer afwachtend Victoria en Valken kon naar hartenlust de bal rondspelen, echter gebeurde dit in een veel te laag tempo en het werd al snel duidelijk dat het strijdplan van Victoria zich beperkte tot, tegenhouden en hopen op een foutje van Valken achterin. Veelvuldig kon de doelman van de Obdammers met z’n ferme uittrappen lichtelijk gevaar bij Valkendefensie aanrichten, alleen waren Nobi en Niels op hun qui-vive. Onze verse bruidegom Koos kreeg na een 20 minuten de eerste kans, alleen ging zijn poging jammerlijk naast, waarschijnlijk nog zwanger van de huwelijkshormonen, maar deze kans ging helaas naast. Victoria kreeg welgeteld 1 kans in de eerste helft, na een zoveelste gevaarlijke uittrap van de doelman van de oranjehemden , was de organisatie achterin even weg en de spits kon vrij voor Paul de score openen, alleen schrok de man zelf ook van de kans en hielp deze om zeep en kon Paul met de voeten keren. Roan kreeg vlak voor de rust de grootste kans. Na een corner van Mats kon Roan van dichtbij de score openen. Alleen ging zijn poging onbegrijpelijk naast.

Rust

Er werd genoeg vertrouwen gekweekt in de rust en het zou allemaal goed komen, hier kwam eigenlijk niets van terecht. Valken vond het gaatje gewoon niet en het baltempo was ook in de 2e helft te laag, ook werd duidelijk dat concurrent Grasshoppers een 2-0 voorsprong had genomen tegen kampioen Woudia. Langzaam ebde het geloof weg in een goede afloop, De inmiddels ingevallen Christiaan kreeg nog een mogelijkheid alleen die was niet aan hem besteed en wederom Roan kreeg nog een beste kans om die hatelijke 0 van het scorebord te halen. Maar ook deze kans ging verloren. Victoria die nog altijd tegenhield en de 0-0 koesterde, kreeg ook nog 2 mogelijkheden om zomaar de 3 volle punten te stelen uit Hem. Eerst werd een schot nog onschadelijk gemaakt door de Valkendoelman, nog geen 5 minuten later was er weer gevaar voor het Valkendoel. De bal werd achterin niet goed weggewerkt en de spits kon de bal richting doel koppen. Tergend langzaam verdween de bal richting doel, met een alles of niets poging kon Paul de bal voor de doellijn tot corner verwerken.

Valken probeerde het hierna nog wel, maar de muur van Victoria, leek wel een muur van gewapend beton en was zonder grof geschut niet te slechten. Valken probeerde het echter met hamers en sikkels, daar waar voorhamers en bulldozers nodig waren. Na het fluitsignaal vielen de pionnen van trainer Van Stralen uitgeteld, maar zeer voldaan van blijdschap op het gras. En oke, als dat je strategie is en je voor een punt naar Hem komt en het lukt, dan mag je daar Victoria ook best de credits voor geven. Betekend wel dat Valken deze pot gewoon had moeten winnen.

Valken had haar supporters bij zijn laatste thuiswedstrijd graag willen trakteren op een spetterend slot, alleen kwam die niet. In het zicht van de haven verspeelde Valken haar laatste kans op een prijs en waren het toch weer een aantal zeemijlen te veel. De spreekwoordelijke nachtkaars doet zijn naam weer eer aan, of toch niet?? Kan het toch nog volgende week. Wees getuige en komt dat zien.

Toedeloe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken