Snel vergeten en op naar het volgende duel

Het tweede seizoen voor het tweede veteranenteam. Een keur aan spelers heeft het na 1 jaartje wel bekeken: Mark, Jeroen, Michel, Axel en Rob zullen deze competitie niet meer bij ons spelen. Daar staat de komst van 1 nieuwe held tegenover. Ruim tien jaar na zijn eerste en eenmalige optreden (vadaveilingwedstrijd) bij de helden heeft Corné Jansen nu definitief de overstap gemaakt van Vada naar Valken. Niels is vanaf dit seizoen onze doelman.

Het eerste duel dit seizoen begint met een beker(oefen)wedstrijd in Westwoud tegen Woudia. I.v.m. de Hemmeromloop waren Erwin R. en Peter niet aanwezig, drie wissels. Helaas valt Doelman Dekker voor aanvang van het duel reeds uit met een bilspierblessure. Erwin L. en Edwin staan naast Doelman buiten het veld.
Bij Woudia in de spits de fysiek kopsterkte oud-Wsw-er Bart Kooi.

Bij Valken had menig held de dag/avond ervoor weer diep in het glaasje gekeken. Vooral de spits bakte er niet veel van. Zijn eerste beste kans na een voorzet van Dennis prikte hij nog mooi uit de lucht net naast, daarna had ie beter naar de kant kunnen gaan. Maar helaas, te weinig voorwaartse wissel voorradig zodat Martin gewoon moest blijven staan.

Woudia is voetballend wat beter, Ze komen dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Halverwege het eerste bedrijf. Een voorzet vanaf rechts op maat, bij de 2e paal komt spits Kooi inlopen en kan simpel binnen knikken.

Valken is counterend als vanouds levensgevaarlijk. Vooral Dennis aan de linkerzijde had het zo nu en dan op zijn heupen. De aansluitingstreffer is dan ook niet geheel onverdiend. Tien minuten voor rust is Dennis rapper dan zijn tegenstander na een mooie dieptepass van Ivo. Dennis haalt uit en de bal belandt laag in de verre hoek.

Na rust probeert Valken het veel te veel met de hoge bal, zowel van achteruit als de voorzetten. De verdedigers – en vooral de doelman – van Woudia zijn hier heer en meester in.

5 minuten voor tijd geeft Corné zijn prima optreden een klein smetje. De rappe linksvoor geeft vanaf de achterlijn voor. Corné weet de spits in zijn rug en wil bij de eerste paal de bal tot corner verwerken. Helaas belandt deze aan de verkeerde kant.

Eindstand 2-1. De kop is er af. Volgende week het vervolg in de beker tegen KGB.