Valken 2 verliest twee punten in slotfase!

Ook voor Valken 2 was het vandaag weer tijd om met de competitie te gaan starten.

Ruim voor aanvang kwamen we bij elkaar om de nodige info te delen voor het aankomende seizoen welke misschien onnodig, maar ook altijd goed is voor de teambuilding!

Zonder Mark Dop, maar met Mike Houtman en Tim Groot bij de groep, trapte we om 11:30 uur af tegen ZAP 3.

Deze ploeg eindigde vorig seizoen, net als ons, redelijk onderin dus was het duidelijk dat je tegen deze ploeg kans had om de drie punten te pakken!

Zoals gezegd rolde de bal vanaf 11:30 uur en al snel werd duidelijk dat wij het betere van het spel hadden.
Helaas zette we de trend van vorig seizoen door om prachtige kansen te missen/verprutsen.

Dan komen we op een aloude uitspraak “als je ze er zelf niet inschiet…..” doet de tegenstander het wel……….
Bij de eerste kans van ZAP (na een mispeer van onze nieuwe rechtsback Rukkie, tevens zijn enige foutje!)) redde Hiphop nog door zijn grote hoofd in de strijd te gooien!
Maar helaas maakte ZAP in de 20e minuut uit hun tweede kans dan toch de onverdiende 0-1 en dat was voor een ieder van ons een grote domper.

ZAP verdedigde alleen maar en loerde geniepig op de counter daar waar wij op de aanval speelde en ook de nodige kansen creëerde……….

In de 24e minuut was het Jeenstra die de bal vanaf de linkerkant over alles en iedereen richting Lennard wilde lepelen, maar de bal had een geweldige curve meegekregen en plofte zomaar via de paal in het doel! 1-1. In zijn bescheidenheid gaf Jeen toe dat het als een voorzet bedoeld was, maar wij weten wel beter……..deze geoliede machine op de linkerkant is vaker in staat geweest om zulke ballen achter de keeper te deponeren…..

Natuurlijk heerlijk dat de gelijkmaker snel viel en Valken kon weer op jacht naar een (verdiende) voorsprong.
Dat ZAP efficiënter omging met hun kansen bewezen ze in de 40e minuut toen een vrije trap voor ons knullig werd genomen en ZAP binnen twee passes bij Hiphop waren en met een leep balletje de 1-2 op het scorebord zette!

In de rust eigenlijk geen negatieve woorden want het stond gewoon prima, voetbalde beter dan de tegenstander en men was vol overtuiging dat het goed ging komen!
Arjan gaf aan dat hij wat last had en dus kon Tim zijn opwachting maken.

Vanaf de aftrap wederom een beter Valken, maar in de counter een (zeer) gevaarlijk ZAP waarbij er af en toe flink opgetreden moest worden!

In de 52e minuut was het Tim die met zijn lange, onnavolgbare benen enkele ZAP spelers als figuranten wegzette en vervolgens ook de keeper het nakijken gaf en zo de 2-2 liet aantekenen!
Het geloof dat er al was werd aangesterkt en Valken ging wederom op zoek naar de winnende treffer.

Na een mooie aanval over rechts en een halve redding van hun keeper, was het “good old” Lennard die de bal bekwaam met het hoofd achter de keeper deponeerde en de bevrijdende 3-2 noteerde!
Valken bleef prima voetballen en de winst was voor het grijpen……………..althans, dat dachten we……

In de 80e minuut een ongevaarlijke terugspeelbal op Hiphop en daar waar hij de hele wedstrijd deze ballen goed raakte, was het nu kommer en kwel……….
Hij raakte de bal half en plofte zo voor de voeten van hun spits die de bal in het lege doel kon tikken….. eindstand 3-3

Natuurlijk een onvoorstelbaar vervelend moment waarbij we allemaal wijzen naar de keeper, maar hoe terecht is dit?

We missen voorin de nodige kansen, we verspelen op het middenveld een aantal keer de bal, maar wanneer een keeper een fout maakt is het direct fataal en zijn we (intern) boos.
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet boos/zeer teleurgesteld was, maar na nuchter nadenken is bovenstaande conclusie volgens mij een terechte………..

Over de gehele wedstrijd genomen hebben we met z’n allen een dikke voldoende gehaald en werden er zelfs door enkele spelers hoge cijfers gehaald (Rick Raven, Wietse Sijm)

Noemenswaardig:
medetopscorer tot op dit moment: Jeen Kersten!!

Volgende week tegen kampioenskandidaat Always Forward te Hoorn.
Wanneer we met dezelfde instelling deze wedstrijd ingaan en dan de kansen wel afmaken, zijn er zeker kansen op een mooi eindresultaat!