Valken 3 behaalt met controle en wilskracht drie punten

Voor de tweede wedstrijd van dit seizoen werd het aantal reiskilometers van Valken 3 gelijk op een flink aantal gezet. Het duel uit bij Monnickendam stond op het programma. Voor ons een volkomen onbekend team. Wij mochten ze proberen te bestrijden zonder de afwezigen Ferry, Robin, Ron, Erwin Hofland en Michel Haring.

De 1ste minuut geeft gelijk het beeld voor de overige 89 weer. De Valken is in balbezit en af en toe komt Monnickendam er gevaarlijk uit via de counter. Ondanks het overwicht van de Valken, weten zij een van deze counters al na 5 minuten te verzilveren. De rest van de eerste helft wordt goed voetbal gespeeld door Valken, maar tot een goal leidt het helaas niet.

In de rust wordt er geconcludeerd dat de goals vanzelf zullen komen als er zo wordt door gegaan. Na 5 minuten in de tweede helft is het Nobi die deze belofte omzet in een daad. Hij weet een afgeslagen corner via de handen van een tegenstander in de rechter kruising te peren. Naar zijn eigen zeggen zijn eerst goal sinds 15 jaar. De Valken ruikt bloed en gaat naarstig op zoek naar meer. Vele kansen volgen en uiteindelijk is het Nico die met een acrobatische voetbeweging een voorzet vanaf rechts in de linker kruising weet te werken. Nu moet Monnickendam komen en ontstaat er nog meer ruimte voor de Valken om te scoren. Nico, Bas en Niels vhHoff verzuimen dit echter, waardoor er nog lang spanning in de wedstrijd blijft zitten. 5 min voor tijd valt hij alsnog. Bas is op links weggestuurd en op recht loopt Nico goed mee. De bal bereikt hem precies op tijd en het is vervolgens een koud kunstje voor de spits om het leder achter de keeper te schuiven. Twee minuten later volgt de kers op de taart wanneer een flitsende combinatie door het centrum van de verdediging van Monnickendam wordt afgerond door het eindstation Niels vhHoff.

Conclusie: opnieuw goed spel aan de Valken kant waarbij voor elke meter wordt gestreden en goed de rust en het overzicht wordt bewaard. Volgende week mogen we tegen Always Forward thuis om 13.00 onze koppositie in de competitie verdedigen.

Topscorers Valken 3:
Roy Zwagemaker 3
Nick Redeker 3
Niels van ’t Hoff 2
Jesper Bot 1
Nobi Jonker 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken