DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 kan goede start in competitie geen passend vervolg geven

Na het eerste verlies van vorige week tegen Forward mocht Valken 3 nu proberen om de 3 punten weer in de tas te slepen. Tegenstander was Westfriezen 6, een team waar Valken 3 het traditioneel lastig tegen heeft. Ferry, Michel Haring en Ron waren niet in staat om bij dit duel aanwezig te zijn. Vier wissels dus vandaag.

Om 10.00 werd voor het eerst gefloten door de (prima leidende) scheidsrechter. Valken heeft in het begin zeer veel moeite om de bal onder controle te krijgen op het uiterst vlakke kunstgras in Zwaag. Westfriezen profiteert hier optimaal van. Eerst is het Rowan die een bal op twintig meter van het doel iets te ver van zijn voet af ziet stuiteren. Deze bal belandt via een korte kaats bij de mid-mid. Deze aarzelt niet en ramt de bal zuiver in het zijnet. Twee minuten later kan Michel een corner niet helemaal goed wegwerken en de bal wordt vanaf de zijkant met iets wat geluk in het verre kruis gepunterd. Vervolgens komt de Valken beter in wedstrijd. Het begint te wennen aan het veld en combineert zo nu en dan goed op het middenveld. Voorin kan er echter voor weinig gevaar worden gezorgd. Een minuut voor tijd wordt toch nog de aansluitingstreffer gemaakt. Bas wordt diep gestuurd met een hoge bal en deze stuitert op. Hij ziet de keeper uitkomen en besluit met een te proberen hem te verrassen. Dit lukt en zo gaat de Valken toch nog met een goed gevoel de kleedkamer in.

Na de rust is er echter hetzelfde scenario als vorige week. Binnen een minuut ligt de bal er al in aan onze kant. Knullig balverlies op het middenveld en de stoorder ziet Jeroen voor zijn doel staan. Vanaf 40 meter weet hij de bal over Jeroen heen te schieten. Hier kon de keeper niets aan doen en het moet gezegd worden: de bal ging er mooi in. Valken loopt gelijk dus weer achter de feiten aan en besluit al gelijk va banque te gaan spelen door Nobi danwel Wilco door te schuiven. De overmacht is er wel, maar de goal valt toch weer bij ons. Opnieuw zwak verdedigen geeft de rechtsbuiten de kans om 1 op 1 met Jeroen op doel te mikken. Hij faalt hierbij niet. In de verder wedstrijd gaat Valken nog wanhopig opzoek naar doelpunten en ze weten er nog een te vinden. Nobi stormt op van achteruit en vindt aan de linkerkant Roy. Deze heeft een panklare voorzet in huis, die door Niels Kool feilloos binnen wordt geknikt in het kruis. Tijd voor meer is er echter amper. Wilco kan zijn dotje niet verzilveren en zo eindigt het duel in 4-2 voor de thuisploeg.

Conclusie: de Valken kan weer niet scherp beginnen en krijgt in het begin en vlak na rust de goals tegen. Hier moet aan gewerkt worden. Gelukkig is de opkomst bij de training groot en is de bereidheid er om aan de kritiekpunten te werken.

Komende week wordt er niet gevoetbald door Valken 3. De 19de zijn de jongens weer te bewonderen om 13.00 thuis tegen de Blokkers 6.

Topscoorders Valken 3:
Roy Zwagemaker 4
Nick Redeker 3
Niels van ’t Hoff 2
Niels Kool 2
Wilco Kenter 1
Ron Boon 1
Jesper Bot 1
Nobi Jonker 1
Bas Gagliardi 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com