Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen een nieuwkomer in onze poule, Koedijk 3. Vooraf niets over bekend, maar na het inzien van de gegevens in de computer, zagen we dat de leeftijden van de heren liepen van 31 tot 36 jaar en dat best opmerkelijk was.
Vaak zijn dit elftallen die bestaan uit ex eerste elftalspelers die nog niet in drankelftallen terecht willen komen.

Maar eerst een heerlijk ontbijtje welke was geregeld door Bart Boon en natuurlijk het wekelijks terugkerende gebrabbel van onderstaande.
Jeen gaf aan (door met zijn mobiel bezig te zijn) dat hij enigszins verveelt raakte na zoveel jaar mij te horen praten……….dat snap ik wel, maar jammer is wel dat hij in al die jaren niets heeft gedaan met wat er wekelijks werd verteld….

Vanwege de smalle selectie was er ook deze week weer een greep gedaan bij het uitzendbureau en stonden de heren Kool, Borst, Mister X en De Groot ook op het wedstrijdformulier!

Het omkleden en de warming-up vonden plaats onder het genot van een heerlijk achtergrondmuziekje……………..zelfs Wietse Sijm gaf aan het een beetje te horen!!

Toen de tegenstanders het veld betraden zagen we allemaal afgetrainde dertigers op één na en dat was de keeper!
Men zei dat hij bestond uit ondergetekende en Jeen samen………:-(

Om 11:30 uur rolde de bal onder de bezielende leiding van scheidsrechter Rotgans en dat maakt het allemaal weer een stuk leuker………….deze man komt van tevoren de kleedkamer in om uit te leggen hoe hij met het spelletje omgaat en dat hij vooral van het spelletje houd!

Na 10 minuutjes voetbal was het duidelijk dat het geen hoogvliegers waren en de hoop op een goed resultaat groeiende was.
De dertigers konden elkaar prima vinden, maar het tempo was van dien aard dat het door Valken goed was op te pakken en vaak door licht druk te zetten, vanzelf in balbezit kwam.
Ook de kansen waren voor ons, maar zoals vaker wilde de bal er (nog) niet in. Uiteraard loop je dan zomaar tegen een tegendoelpunt aan die ontstond door miscommunicatie en domme pech………..maar het wel opeens 0-1 stond!

Intussen was nr 12 (Jeen) ingevallen voor de geblesseerd geraakte Mark Dop (lies) en mocht hij weer ouderwets buffelen op de linkerspitspositie!

Valken liet zich niet gek maken en ging op jacht naar de gelijkmaker welke dan ook in de 24e minuut tot stand kwam.
Echter was dit wel een cadeautje van de Koedijkse achterhoede…….welke prima werd uitgepakt door Niels Fine die daarmee zijn eerste doelpunt maakte sinds 2011 (voor ons gevoel dan he!!)……….klasse Nielsje!! 1-1

Valken had het betere van het spel, maar moest geconcerteerd blijven bij de zorgvuldig opgebouwde tegenaanvallen van Koedijk!
In de 35 e minuut dacht de keeper van Koedijk “laat ik De Valken eens helpen” en schoot de bal rechtstreeks in de voeten van Lennard die het (2e) cadeautje omzette in een 2-1 voorsprong!

Met deze stand gingen we de rust in waar mister X aangaf echt niet verder te kunnen en zich liet vervangen door good old Niels Kool.

Valken kwam zowaar sterk uit de kleedkamer en nog geen 3 minuten later stond er 3-1 op het scorebord door goed doorgaan van Rick.B die de bal bij Bart kreeg en hij de assist gaf op Lennard die zijn tweede van de dag maakte!

In de 60e minuut werd Rukkie gewisseld voor wederom een oud strijder, Mark Borst.
Vanaf dat moment volgde er een rij aan 100% kansen voor De Valken om de wedstrijd op slot te gooien, maar men verzuimde dit en natuurlijk kan je er dan op wachten……………….tegen de verhouding in werd het zomaar 3-2 en was de spanning weer helemaal terug voor de laatste 15 minuten!!

In die 15 minuten ging het spel op en neer met kansen voor beide ploegen, maar gelukkig was Mike er nog en ranselde de ballen keurig uit zijn doel.
Aan de andere kant kregen Lennard (omhaal) en Niels (vrije schietkans) prachtige mogelijkheden, maar beide elftallen kregen de bal er niet meer in en was de dikverdiende overwinning een feit!

Mannen, met 7 punten uit vijf wedstrijden staan we er prima voor!

Volgende week uit tegen de koploper en gaan we onze huid duur verkopen!!

Niels, Mark en Wietse onwijs bedankt en wanneer ik jullie zie voetballen (dikke voldoendes) is en blijft het zonde dat jullie het stapje terug hebben gedaan!