DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 2 moet onterechte nederlaag slikken!!

Wanneer is een nederlaag onterecht?

Vaak zeggen we dan dat wij 10 kansen hebben gehad en de tegenstander maar twee………of……..het spelbeeld liet een duidelijk overwicht zien in ons voordeel.
Het zijn uiteindelijk allemaal uitvluchten om te verbloemen dat je voorhoede ze er niet inschiet en de tegenstander wel………

Maar vandaag was van een onterechte nederlaag wel degelijk sprake!

Hoewel bovenstaande opening wel degelijk van toepassing was, hebben we de nederlaag vandaag te danken aan de scheidsrechter…………..
Hoewel het erg dapper is om als scheidsrechter dit na de wedstrijd toe te geven, is en blijft het extra zuur!

Maar goed, laat ik beginnen bij het begin………
Vandaag moesten we richting Nibbixwoud om tegen het plaatselijke SEW 2 te spelen, welke bovenaan de ranglijst was terug te vinden.
Vorig seizoen speelde deze jongens al nacompetitie voor promotie, maar mislukte en dus zijn ze nu op jacht naar rechtstreekse promotie!

Vanwege structurele personele problemen waren deze week Nobi, Kenny en Tim aangeschoven om een 14-tal spelers vol te maken.
Met Kenny en Jeen op de bank begonnen we om 11:30 uur aan de wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat iedereen goed in zijn vel zat en dat het een mooie pot zou worden………..ook was te zien dat Nobi niets van zijn kwaliteiten heeft ingeboet door een stap lager te gaan voetballen!
Hij en Edwin heerste centraal achterin en met de goedspelende Wietse en Rukkie op de backposities werd er werkelijk niets weggeven aan SEW!

Nee, het waren De Valkjes die de wedstrijd domineerde en SEW niet wist wat te doen met de kleine speelruimte die door ons geboden werd.

Het leek vanaf de zijkant net of SEW slecht was en dus vreemd was dat zij bovenaan stonden, maar dit beeld ontstond door het goede spel van onze kant!

Maar het gaat om de winst dus moet je als betere ploeg natuurlijk nog scoren, maar daar ligt nu net het probleem……….
De ene na de andere mooie kans werd gecreëerd, maar of de afronding was niet op het doel of de zeer goed keepende keeper van SEW ranselde de bal eruit! Zelfs toen Bart alleen op keeper af mocht stormen, lukte het niet………………..

Het resultaat was dat we met een 0-0 stand gingen rusten.
De goed spelende Tim moest helaas vanwege privéredenen in de rust weg (werk) en werd vervangen door Kenny Koster die een prima invalbeurt kende!

Sammy nam de centrale plek in het midden over van Tim en Kenny kwam op de rechtshalfpositie terecht.
In de rust nog eens benadrukt dat de “nul” heilig is vandaag zodat we in het slechtste geval met 0-0 het veld zouden aflopen!

Welnu, we waren nog geen 50 seconden bezig of de bal lag achter Mike………!!

Door een miscommunicatie rechts achterin kon een SEW speler er met de bal vandoor en gaf de bal hard voor…………en toen kwam dus het moment dat de scheids had moeten fluiten want de spits wilde inschieten, maar de speler achter hen riep keihard “los”!! en alhoewel dit regelmatig gebeurd tijdens een wedstrijd en er door wordt gespeeld, was dit toch iets anders.
De spits liet daardoor de bal lopen en de roepende speler maakte de bal af 1-0.
Vele spelers van De Valken vielen de scheids verbaal aan en de scheids brabbelde zelfs dat hij de goal niet zou tellen na de wedstrijd, maar dat is natuurlijk onmogelijk!

Na deze tegenslag viel ook Rick.B uit met een liesblessure en viel Jeen daardoor in op de linkshalfpositie.

Valken speelde wat minder dan in de eerste helft, maar hield SEW toch in de tang en ook de kansen waren voor ons!
De paal werd twee keer getoucheerd door Lennard (vrije trap) en Sammy (afstandsschot) en tel daarbij op de andere mooie kansen dan is het een wonder dat er niet gescoord werd….
.
Na 92 minuten blies de verder goed fluitende scheids af, maar ook hij was er ziek van zo’n fout te hebben gemaakt zei dat dan ook tegen ons!
We kopen er helemaal niets voor en laten we (wederom) eerlijk zijn, wanneer we er 3 of 4 inschieten zou niemand het over de scheids hebben na de wedstrijd!

Mannen, ik durf te zeggen dat we vandaag onze beste wedstrijd hebben gespeeld en dat de resultaten vanzelf komen wanneer onze voorhoede het net gaat vinden!

Opvallende positieve ontwikkelingen: Sammy maakt wekelijks stappen en geeft duidelijk aan een goede aanwinst te zijn voor de selectie!
Niels Fine stond sinds weken weer eens voorin en zagen we bij flarden de oude Niels terug!
Nobi was veruit de beste speler van vandaag en blijft bij de technische staf de hoop overeind dat hij spoedig definitief de overstap maakt richting Valken 2 om ons uit de personele problemen te helpen en ons voetballend verder kan helpen!
Kenny Koster liet duidelijk zien dat hij prima meekan met Valken 2!!

Verder voor iedereen de complimenten vandaag!!

Volgende week vrij en de week erna een thuiswedstrijd tegen VIOS-W uit Warmenhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com