Sportief spelen met een eerlijke voetbal

Nadat eerder Woudia en Spirit een eerlijke voetbal kregen uitgereikt door de werkgroep Fairtrade Drechterland, was onlangs de Valken aan de beurt.

Voetbal en kinderarbeid.
De meeste wedstrijdballen zijn vooral afkomstig uit Pakistan, maar ook uit Braziliƫ. Jonge kinderen worden daar lange werkdagen en onder slechte omstandigheden ingezet om de voetballen te produceren. Op deze wijze dragen zij weliswaar bij aan een vermindering van de armoede in het gezin, maar niet aan hun eigen toekomst, want een school zien zij nooit. Laat staan dat zij zelf eens een balletje kunnen trappen.

De aangeboden voetballen bieden een eerlijk en humaan alternatief. De producent Talon Sjalkot Pakistan werkt op een maatschappelijk verantwoorde manier en heeft een ziekenfonds voor de werknemers en hun gezin.

(H)eerlijke producten in de kantine
Gelukkig worden er steeds meer fairtrade consumptieartikelen aangeboden. Niet alleen in wereldwinkels, maar ook in supermarkten wordt het aanbod steeds groter. Daarmee wordt het mogelijk dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden een menswaardiger bestaan opbouwen, want voor hun koffie en cacao krijgen zij een rechtvaardige prijs. Daardoor hebben zij een dak boven hun hoofd en kunnen kinderen naar school.
Daarom kreeg de Valken ook nog een pakket met fairtrade producten voor in de kantine. De werkgroep Fairtrade Drechterland hoopt met deze actie bij te dragen aan een bewuster consumptiegebruik.

Bezoek eens: www.drechterlandmondiaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken