Versterkt HSV Sport laat helden kansloos

Na de mooie overwinning tegen Blokkers gingen de helden in Hoorn-noord op zoek naar de volgende drie punten. Tegenstander afgelopen zondag was HSV Sport, daar waar vorig jaar tweemaal van werd gewonnen. Vandaag een wel heel krappe selectie: Geen Jan Jaap, Niels, Dennis Dup, Corné en Erwin L. Precies 11 man.

Bij HSV Sport duidelijk zichtbaar een aantal nieuwe – betere – spelers in vergelijk met vorig jaar. Vooral de ‘as’ is sterk. 4 man sterk: Goed voetballend, sterk in de duels en een goed overzicht. Zo heeft Martin haast niets in te brengen tegen de voorstopper en laatste man zijn de spits en midmid een ware plaag voor Doelman, Ivo en Erwin.

Dennis op de goal, maar na een kwartier kon Marc amper nog lopen en wisselde daarom van positie met Dennis. Op dat moment kijken we al tegen een achterstand aan. Het begin van ons is nog wel vrij aardig met enkele halve kansjes, maar ook HSV Sport bij van zich af. Na een prima aanval van de thuisploeg over rechts kan de rechtsvoor de trekker over halen. Vlak voor de keeperwissel nog een prima redding van Dennis op een puike actie van de spits. Die plukt de bal uit de lucht met rechts, kapt terug naar z’n linker en haalt uit. Dennis kan met een uiterste inspanning nog de bal over de goal tikken.

Met Marc op de goal en Dennis op de linkshalf / linksvoor positie lijken we iets dreigender te worden. Zo zijn er wat kansen voor Martin, Rens en Dennis zelf, maar de inzetten belanden net naast/over of zelfs bij Basic Fit 200 meter verderop. Vlak voor rust wordt de achterstand nog verdubbeld ook.

Het geloof in de rust is er nog steeds, de kansen die we kregen wilden er nog niet in, maar dat moet goed komen, en de tegenstander wordt moe….. toch? Wij blijkbaar zelf ook. Er komt geen bal meer aan. Een off-helft voor de helden. Na weer simpel inleveren mag de spits opnieuw binnen tikken en staat het na tien minuten in de tweede helft op een onoverbrugbare 3-0 achterstand.

Weer een tegenvaller maar we blijven proberen. Tot uitgespeelde kansen komen we niet helaas omdat de eindpass niet goed is. Als we al een keer met 4 tegen 2 in de aanval zijn volgt het doemscenario: Voorzet wordt onderschept, counter is messcherp. Linksvoor wordt bereikt, geeft voor aan de rechtsvoor die ziet dat Richard de bal niet weg kan koppen. Rechtsvoor plukt bal uit de lucht en hengst de bal in de verre hoek. 4-0, wat een strafexpeditie.

De eer wordt gelukkig nog wel gered in de absolute slotseconde van de wedstrijd. Een ingooi linksvoorin wordt door Dennis richting Martin gegooid. Aangezien je bij een ingooi niet buitenspel kan staan heeft Martin tijd om de bal af te spelen op Ivo die in komt lopen. Hij kan tenslotte simpel binnen tikken.

Eindstand 4-1. Helaas, een fikse nederlaag tegen een goed spelende tegenstander, zo simpel is het. Volgende week kans op herstel met het thuisduel tegen West Frisia.