DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 zakelijk naar 3 punten

Na het onverwachte puntverlies van vorige week tegen laagvlieger Strandvogels moest Valken 3 vandaag winnen om in het spoor van de koplopers te blijven. Dit moest dan gebeuren tegen Spirit 5 zonder Mark (geblesseerd) en Michael (verplichtingen in Enschede). Spirit 5 is een team die al jaren bij Valken 3 in de klasse speelt en die over het algemeen van gelijkwaardig niveau is. Dit jaar draait Spirit net als de Valken redelijk mee en stonden zij bij aanvang van de wedstrijd op evenveel verliespunten als de Valken, maar met twee duels minder gespeeld.

Door de wetenschap dat Spirit wel eens een klasse beter zou kunnen zijn dan Strandvogels en dat we vorige week niet goed hebben gespeeld, werd er afgesproken om fel te beginnen. De woorden werden gelukkig goed omgezet in daden op het veld. Spirit kwam er niet aan te pas en Valken combineerde naar hartenlust achterin en op het middenveld. Na 5 minuten is de eerste kans ook direct raak. Rechtsback Wilco doet wat hij al het hele jaar doet, namelijk opstomen langs de zijlijn. Hij weet Roy een linie voor zich in te spelen en deze geeft de bal vervolgens terug op Wilco die naar binnen is meegelopen. Deze weet met een puntertje de bal in de verre hoek te krijgen. Alweer het vierde doelpunt voor de rechtsback dit seizoen! Valken blijft vervolgens het overwicht houden, maar hele grote kansen levert het niet op. Spirit kan er echter helemaal niets tegenover zetten. Na ongeveer een half uur spelen krijgt Valken een corner op links. Roy neemt deze corner en zijn schot belandt pardoes in het doel. Hierbij moet worden aangetekend dat de keeper er niet goed uit zag. Een half doelpunt voor Roy, wat voor hem plus 1 betekent omdat hij ook een half doelpunt had tegen Woudia die als een eigen doelpunt werd geteld. Een paar minuten voor rust is er nog een enorme kans voor Nick. Robin legt op links zijn man in de luren en weet vervolgens een loepzuivere voorzet te produceren. Nick besluit de bal in een keer op het doel te jagen met een volley, maar de keeper zit er nu wel goed bij, waarmee hij zijn eerdere fout min of meer herstelt.

Na de rust vertoont zich hetzelfde spelbeeld. Valken domineert, houdt rust aan de bal, weet de vrije man steeds te vinden en Spirit kan hier niets tegenover zetten. Gescoord wordt er echter niet meer. Niels vhHoff ziet zijn pegel vanaf 20 meter uit de hoek worden geplukt door de keeper. Ook Roy krijgt nog twee levensgrote kansen, maar de eerste weet hij 1 op 1 met de keeper over te schieten en de 2de schiet hij voor leeg doel op de paal, waarna Rowan en Bas uit de rebound ook missen.

Al met al een zeer goede en zakelijke overwinning van de Valken, waarmee ze goed herstel hebben laten zien ten opzichte van een week eerder. In de ranglijst is Valken 3 terug te vinden op de derde stek (22 uit 11), samen met Woudia 3. Alleen ASV 2 (23 uit 10) en RKEDO (24 uit 10) staan nog boven Valken. De in te halen wedstrijd is hun onderlinge duel. Volgende week wordt er opnieuw om 13.00 thuis gespeeld door Valken 3. West Frisia 6 is dan de opponent.

Topscoorders Valken 3:
Roy Zwagemaker 9
Nick Redeker 5
Niels Kool 4
Ron Boon 4
Bas Gagliardi 4
Wilco Kenter 4
Erwin Hofland 3
Niels van ’t Hoff 2
Jesper Bot 1
Nobi Jonker 1
Michel Hoffer 1
Rowan Boots 1
Eigen doelpunt tegenstander 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com